Skip to main content

LAZART Hotel: Εφαλτήριο ανάπτυξης της Zeus στη Βόρεια Ελλάδα

Τα επίσημα εγκαίνια του LAZART Hotel σηματοδοτούν την ανάπτυξη της αλυσίδας ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η Zeus International στη Βόρεια Ελλάδα.

Εχθές, βράδυ Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, το LAZART Hotel γιόρτασε επίσημα αυτό που πέτυχε πριν δυόμισι μήνες, την επαναλειτουργία του πεντάστερου πρώην Les Lazaristes, σε χρόνο ρεκόρ από την Ζeus International και τον κ. Χάρη Σιγανό.

Το LAZART, ανανεωμένο και λαμπερό και έχοντας πετύχει πολύ καλές πληρότητες σε αυτό το πρώτο διάστημα λειτουργίας του, υποδέχθηκε εχθές φίλους, συνεργάτες και εκπροσώπους της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, σε μία βραδιά γεμάτη από Τέχνη, όπου εικαστική δημιουργία και μουσικές νότες έδιναν τον ξεχωριστό τόνο του νέου μάνατζμεντ.

Τους προσκεκλημένους του LAZART υποδέχθηκαν στο κατάφωτο ξενοδοχείο ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Zeus International Χάρης Σιγανός και η διευθύντρια του ξενοδοχείου Νόπη Σαββίδου, ένα δίδυμο το οποίο βεβαίως υποστηρίζει, όπως και όλο το team του LAZART, η αμερικανική αλυσίδα Wyndham η οποία στην Ελλάδα συνεργάζεται με την Zeus.

«Για την Zeus International, το LAZART αποτελεί ένα εφαλτήριο για ανάπτυξη σε όλη την Βόρεια Ελλάδα καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ Χαλκιδικής και Βαλκανίων και ακριβώς λόγω του χαρακτήρα της η πόλη αποτελεί συνδυαστικό προορισμό για επαγγελματικές δραστηριότητες και τουρισμό», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σιγανός προσθέτοντας ότι η Ζeus δεν θέλει μόνο να αναδείξει την αξία του ακινήτου στο σημείο που βρίσκεται, αλλά και της περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της HC Leasing, ιδιοκτήτριας του ακινήτου, κ. Ιορδάνης Αϊβάζης ο οποίος τόνισε ότι το LAZART, στο σημείο που βρίσκεται, στη γειτονιά της Μονής Λαζαριστών, δίπλα σε έναν πυρήνα πολιτισμού, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, του Κρατικού Θεάτρου (ΚΘΒΕ), αποδεικνύει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει προορισμό καλλιτεχνικό- πολιτισμικό και πως η πόλη έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από καλό φαγητό. Το LAZART, στη γειτονιά των καλών τεχνών που βρίσκεται, μπορεί ακριβώς να συμβάλει σε αυτή την αναγνώριση.

Το πιο εμπνευσμένο χαιρετισμό έκανε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, που μίλησε για τους πολλούς ιστορικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στοιχεία μίας ιστορικής διαδρομής που δεν τα γνωρίζουν ούτε πολλοί Θεσσαλονικείς. Μίλησε για την επόμενη ημέρα της περιοχής, την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Λαγκαδά, την αξιοποίηση των παλιών καπνομάγαζων για να τονίσει ότι η περιοχή δικαιούται αναπτυξιακές παρεμβάσεις, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Zeus International που ανέλαβε να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο που και αυτό δημιουργήθηκε στο κτίριο μιας παλιάς καπναποθήκης.

Αυτή η διάσταση της Τέχνης και του Πολιτισμού, στην οποία δίνει έμφαση η διοίκηση του LAZART ήταν άλλωστε αποτυπωμένοι σε έργα τριών εικαστικών που κοσμούσαν χώρους του ξενοδοχείου, της κ. Σοφίας Γαϊτάνη, του κ. Στέλιου Καλλιώρα και της κ. Χριστίνας Λάππα.

Την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου χαιρέτισαν ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και αυτοδιοικητικός κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στους πάρα πολλούς που έδωσαν το «παρών» ξεχώρισαν ο γεν. διευθυντής του Wyndham Grand Athens κ. Γ. Μαργαρίτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo κ. Κ. Ποζρικίδης, o πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau κ. Γ. Ασλάνης, καθώς και ο διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου/Παράρτημα Βορείου Ελλάδος κ. Μ.Χόφμαν.