Skip to main content

Λευκός Οίκος: Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικό γεγονός

Η επιστημονική έκθεση έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις αλλά και την απόφαση του Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικό γεγονός και οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, αναφέρει επιστημονική έκθεση για το κλίμα την οποία δημοσιοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η έκθεση αυτή έρχεται καταφανώς σε αντίθεση με τις δηλώσεις αλλά και την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

Η έκθεση που τιτλοφορείται «Τέταρτη Εθνική Εκτίμηση για το Κλίμα» συντάχθηκε κατ' εντολή του Κογκρέσου, εγκρίθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών και για να δοθεί στη δημοσιότητα έδωσε το «πράσινο φως» ο Λευκός Οίκος.

Οι περισσότεροι από 50 επιστήμονες που συμμετείχαν στη σύνταξή της επισημαίνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται κατά πάσα πιθανότητα από την ανθρώπινη δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα από την εκπομπή καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου ότι για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης «δεν υπάρχει καμία άλλη πειστική εναλλακτική εξήγηση», ενώ επισημαίνουν ότι η στάθμη της θάλασσας εκτιμάται ότι θα ανέβει «κατά αρκετές ίντσες μέσα στα επόμενα 15 χρόνια» λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.