Skip to main content

Λευκός Οίκος: Οι Βρετανοί ας σκεφτούν... διπλά προτού ταξιδέψουν Ρωσία

Η συνεργασία αμερικανικών και ρωσικών αρχών σε επίπεδο τρομοκρατίας έχει διακοπεί, μετά την αύξηση της έντασης τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ταξιδιωτική οδηγία» ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, αναφερόμενος ωστόσο στους Βρετανούς οπαδούς, τους οποίους καλεί να «το σκεφτούν διπλά», μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, οι πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ στη Ρωσία δεν διαθέτουν πλέον, μετά τις απελάσεις ικανού αριθμού διπλωματών από τις ρωσικές αρχές, τη δυνατότητα να προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες που ενδέχεται να ταξιδέψουν, προκειμένου να στηρίξουν την Εθνική τους ομάδα.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το protothema.gr, η συνεργασία των αμερικανικών και των ρωσικών αρχών σε επίπεδο τρομοκρατίας έχει διακοπεί, μετά την αύξηση της έντασης κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Υπολογίζεται ότι στη Ρωσία θα ταξιδέψουν πάνω από 10.000 Βρετανοί οπαδοί.

Να θυμίσουμε επίσης, τα σοβαρότατα και εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ Βρετανών και Ρώσων χούλιγκανς στο Euro της Γαλλίας, πριν από δύο χρόνια (2016).