Skip to main content

Λεωφορείο ο πόθος για δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Η θεατρική παράσταση διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε παραγωγή της θεατρικής ομάδας Εξαιρέσεις.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία του Νικόλα Λαμπάκη, από την θεατρική Ομάδα «Εξαιρέσεις» για 2 παραστάσεις.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» με ελεύθερη είσοδο.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής , υπέρ της «Αρωγής Θεσσαλονίκης»

Λίγα λόγια για το έργο:

Το εμβληματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς διαδραματίζεται σε μια φτωχική, λαϊκή γειτονιά της Νέας Ορλεάνης. Εκεί, με το σαραβαλιασμένο λεωφορείο «Ο Πόθος» που ανεβοκατεβαίνει τα σοκάκια της, καταφτάνει η Μπλανς, μια ευαίσθητη κι αλαφροΐσκιωτη φιγούρα, ψάχνοντας καταφύγιο στο σπίτι της μικρότερης αδερφής της. Βυθισμένη στις αναμνήσεις της και στο ένδοξο παρελθόν της οικογένειάς της, σημαδεμένη από τις τραυματικές εμπειρίες της και το χρόνο που παίρνει τη νιότη μακριά, απορρίπτει το «ρεαλισμό» και επιλέγει τη «μαγεία» δημιουργώντας έναν κόσμο φανταστικό. Ο σύζυγος της αδερφής της, ο βίαιος και σκληρός Στάνλευ Κοβάλσκι, αντιδρά στις ονειροπολήσεις της βλέποντας στο πρόσωπό της έναν εχθρό της οικογενειακής του γαλήνης. Ανάμεσα τους αναπτύσσεται ένας έντονος όσο και απαγορευμένος ερωτισμός που κάνει αναπάντεχα την εμφάνισή του. Κατατρεγμένη, εκδιωγμένη κι εξόριστη, η Μπλανς, ξένη ανάμεσα στους ξένους, εξαρτημένη απ’ το ποτό κι αγκυλωμένη στις εμμονές της, οδηγείται στην αυτοκαταστροφή της. Στο τέλος του έργου, βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με το ίδιο αμείλικτο ερώτημα: Με πόση καλοσύνη σταθήκαμε απέναντι στους «ξένους»;

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Νικόλας Λαμπάκης

Κοστούμια – Φροντιστήρια: Φρόσω Μηλιώνη

Κίνηση – Χορογραφία: Μάγδα Βουκελάτου

Μουσική επιμέλεια – Σχεδιασμός φωτισμών: Νικόλας Λαμπάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μέγγουλης

Βίντεο: Letos Prodaction Videography-Photography & Digital Content Creator

Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαγκόγλου

Σχέδιο αφίσας: Νεφέλη Λαμπάκη

Οργάνωση παραγωγής: Αντωνία Μπουγέλη, Φρόσω Μηλιώνη

Διανομή:

Μπλανς Ντυμπουά: Καλυψώ Μπαλκαντζοπούλου

Στέλλα Κοβάλσκι: Μάγδα Βουκελάτου

Στάνλεϋ Κοβάλσκι: Παναγιώτης Μέγγουλης

Χάρολντ Μίτσελ (Μιτς): Νικόλας Λαμπάκης

Γιούνις Χάμπελ: Αγγέλα Παπάζογλου

Πάμπλο Γκονζάλες: Κωνσταντίνος Κούτρης

Νέος – Γιατρός: Παναγιώτης Σιδεράς

Νέγρα – Μεξικάνα – Νοσοκόμα: Νατάσα Μπουγέλη

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών.