Skip to main content

Λέσβος: Για κλοπή σωσιβίων κατηγορούνται εργαζόμενοι σε ΜΚΟ

Οι επτά συλληφθέντες-μέλη ΜΚΟ αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Μήθυμνας.

Στη σύλληψη επτά ατόμων, εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που πραγματοποιούν δράσεις στη Λέσβο για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα (τρεις με υπηκοότητα Ηνωμένου Βασιλείου, δύο ΗΠΑ, ένας Ολλανδίας και ένας Κύπρου) προχώρησαν αστυνομικοί στη Μήθυμνα Λέσβο, με την κατηγορία της κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Μήθυμνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι πήραν τα σωσίβια προκειμένου να φτιάξουν υποστρώματα για να μένουν οι μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν στον εξωτερικό χώρο του κέντρου πιστοποίησης και καταγραφής στη Μόρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες έπαιρναν σωσίβια τα οποία φόρτωναν σε τρία αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να φωτογραφηθούν με αυτά σε ακτές «υποστηρίζοντας ότι δήθεν τα περισυλλέγουν, για να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για το ανύπαρκτο αυτό έργο τους».

Οι αρχές σημειώνουν ότι χιλιάδες σωσίβια υπάρχουν στις ακτές της Λέσβου, τα οποία και θα μπορούσαν να έχουν συγκεντρώσει οι συλληφθέντες, χωρίς να ταξιδέψουν στη Μήθυμνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.