Skip to main content

Λέσβος: Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον κ. Τρακέλλη απορριμματοφόρα του δήμου Λέσβου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Την απεργία πείνας συνεχίζει για δεύτερη μέρα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόρια Νίκος Τρακέλλης, με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας από τους 8.000 περίπου διαμένοντες αιτούντες άσυλο.

Με τον απεργό πείνας επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος ανέφερε σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών που επικρατούν στη Μόρια.

Ωστόσο, ο κ. Τρακέλλης αρνήθηκε να διακόψει την απεργία πείνας, η οποία ας σημειωθεί ότι γίνεται στη σκιά καρδιολογικού επεισοδίου που είχε ο ίδιος πριν μέρες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πάντως αύριο η συζήτηση θα συνεχιστεί με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Γκουγκουλή που θα έρθει στη Λέσβο, ενώ την Τετάρτη στη Μυτιλήνη θα έλθει και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας συνοδεύοντας σε προγραμματισμένη επίσκεψη την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Μόριας τόνισε πως «δεν πάει άλλο». «Από το 2015 ζούμε τη συνεχή καταστροφή του χωριού μας. Φτάσαμε σε υποδομές χώρων υγιεινής για 800 άτομα να ζουν κάπου 8.000 άτομα. Τα λύματα χύνονται μέσα στους παρακείμενους χείμαρρους και καταλήγουν στη θάλασσα, περνώντας μέσα από τις ιδιοκτησίες μας. Σκουπίδια παντού, βρώμα και κουνούπια. Έχει καταστραφεί κάθε έννοια ζωής στο χωριό με υγεία και ασφάλεια», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα. σε ένδειξη συμπαράστασης στον κ. Τρακέλλη απορριμματοφόρα του δήμου Λέσβου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.