Skip to main content

Λέσβος: Σοβαρά επεισόδια στο hot spot της Μόριας-Τραυματίστηκαν παιδιά

Έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης, διαλύθηκε ένας οικίσκος - Περίπου 40 παιδιά διέφυγαν στα γύρω κτήματα, ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης

Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν καθόλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στο hot spot της Μόριας ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων.

Τα επεισόδια άρχισαν περίπου τα μεσάνυχτα από τον χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων.

Όπως καταγγέλλεται, παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες όπως οι Ιρακινοί.

Κατά τις συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος, τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους άλλους χώρους του hot spot, με τις οικογένειες να εγκαταλείπουν προσωρινά τον χώρο για να προστατευθούν. Πολλοί πρόσφυγες τραυματίσθηκαν και τους παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ δύο από τους τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Περίπου στις 4 τα χαράματα και έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε.  

Ωστόσο, στη διάρκεια των συγκρούσεων, περίπου 40 παιδιά διέφυγαν στα γύρω κτήματα, ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης, και η Αστυνομία προσπαθούσε να τα εντοπίσει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η καταγραφή, ώστε να διαπιστωθεί πόσα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του hot spot.