Skip to main content

Let's Do It Greece: Οι δράσεις εθελοντισμού σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Θα πραγματοποιηθούν συντονισμένες παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού σε κοινόχρηστους χώρους, άλση, πλατείες και δρόμους.

Με κεντρικό σύνθημα, «γίνε η αλλαγή που περιμένεις», κορυφώνονται σήμερα οι περιβαλλοντικές δράσεις «Let's Do It Greece», που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή δήμων, πολιτών, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων σε όλη τη χώρα.

Θα πραγματοποιηθούν συντονισμένες παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού σε κοινόχρηστους χώρους, άλση, πλατείες και δρόμους.

Στις  9:30 το πρωί με χώρο συγκέντρωσης, στην είσοδο του Ζωολογικού Κήπου, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει δράση στο περιαστικό Δάσους. Φέτος συμμετέχει με το τμήμα Εθελοντισμού Νεολαίας οργανώνοντας δράση με θέμα : Πράσινη Δράση-Καθαρό Σέιχ Σου.

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Περιβαλλοντική Κίνηση Ελαιώνων μαζί με τοπικές ομάδες εθελοντών συμμετέχουν στην πανελλήνια καμπάνια με στόχο να καθαρίσουν και φέτος την περιοχή των Ελαιώνων Πυλαίας και στη συνέχεια τη γειτονική περιοχή του δάσους του Σέιχ Σου.

Οι ομάδες εθελοντών και όσοι δημότες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα συναντηθούν την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Ελαιώνων με Ανατολής, όπου η κάθε ομάδα με αρχηγό θα ακολουθήσει ορισμένη διαδρομή καθαρίζοντας τις περιοχές. Επιπλέον την ίδια ημέρα όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση καθαρισμού των πινακίδων οδοσήμανσης που οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών  Πανοράματος στο πλαίσιο της εκστρατείας “Let’s do it Greece”, δίνουν ραντεβού στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου-Βιβλιοθήκη στις 11 π.μ.

Στις 10:00 π.μ. μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, κάτοικοι και φορείς του δήμου Λαγκαδά ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό του Πάρκου του Αγίου Βασιλείου και στέλνουν το μήνυμά τους για την προστασία του περιβάλλοντος, τη φροντίδα και την ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου μας.

Ο δήμος Παύλουν Μελά με βασικό στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στο Πάρκο Δενδροποτάμου, στην Ομόνοια της ΔΚ Σταυρούπολης, την αναπλασμένη έκταση 15 στρεμμάτων του ρέματος Δενδροποτάμου, που διαμορφώθηκε σε ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Η δράση θα αναπτυχθεί από την οδό Φλέμινγκ και τις εισόδους του 2ου Δημοτικού Σταυρούπολης και των 2ου και 22ου Νηπιαγωγείου μέχρι τη μεγάλη πλατεία πίσω από την Εθνική Τράπεζα της οδού Λαγκαδά και την παιδική χαρά των οδών Πλαταιών, Λάμπρου Κατσώνη, Λυκούργου.

Επίσης, στις εργατικές κατοικίες Ευκαρπίας στην Πλατεία Αθανασίου Κατσιά, στο Τμήμα της παιδικής χαράς, των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και μπροστά στο 2ο Δημοτικό Ευκαρπίας Γεώργιος Σπασέγκος, στην οδό Παπαναστασίου.