Skip to main content

Λεβέντης:Το μόνο λάθος του Φωκά που δεν είπε να σταματήσουν το σύνθημα

Σύμφωνα με την εκδοχή του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο βουλευτής «απλά παρίστατο σε μια συγκέντρωση όπου τα πνεύματα οξύνθηκαν».

«Το μόνο λάθος ήταν ότι δεν έκανε νεύμα για να σταματήσει το σύνθημα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σχολιάζοντας το υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά την ομιλία του βουλευτή, Άρη Φωκά στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο βουλευτής του κόμματός του δεν είπε ποτέ το υβριστικό σύνθημα. «Δεν την είπε την κουβέντα (σ.σ. ο βουλευτής Φωκάς), παρέστη σε μια συνάθροιση που την είπαν άλλοι», είπε.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι «δεν το συμμερίζομαι το σύνθημα» και «κακώς την είπε την κουβέντα». Σύμφωνα με την εκδοχή του κ. Λεβέντη, ο βουλευτής του κόμματός του «απλά παρίστατο σε μια συγκέντρωση όπου τα πνεύματα οξύνθηκαν. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ νιώθουν προδομένοι, κι εσείς να ήσασταν δεν θα αντιδρούσατε διαφορετικά».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «δεν είδα το βίντεο γιατί αγανάκτησα με όσα λέγονται γι' αυτό. Το βίντεο το είδαν δικοί μου άνθρωποι και μου είπαν ότι η ευπρέπεια που υπάρχει στην Ένωση Κεντρώων έπρεπε να κάνει νεύμα και να πει ότι δεν πρέπει να υβρίζεται ενώπιόν μου η Βουλή».

Σχολίαζοντας την τιμωρία του ΠΑΟΚ είπε ότι «έπρεπε να βάλουν πρόστιμο στον Σαββίδη αλλά δεν έπρεπε να πειράξουν τον ΠΑΟΚ». Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «η ιστορία με τον Φωκά έγινε σε έδαφος που έχετε δημιουργήσει όλοι εναντίον της Μακεδονίας».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είπε ότι «εγώ μίλησα με τους Αμερικανούς και ξέρω ότι καίγονται. Θα πιέσουν τρομακτικά την Ελλάδα. Θα δοθεί μια λύση ότι δεν χρειάζετια τώρα να αλλάξει το σύνταγμά τους, θα γίνει μια συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων θα την πάρει ο Νίμιτς, θα είναι erga omnes. Κάνει ότι δεν το δέχεται ο Ζάεφ. Από την ώρα που παίρνουν όνομα, το όνομα από μόνο του είναι αλυτρωτικό».

Εκτίμησε ότι η συμφωνία για το όνομα θα περάσει από την ελληνική βουλή «εφόσον η Γεννηματά, ο Κουτσούμπας, ο Μητσοτάκης ο Τσίπρας συμφωνούν ότι εφόσον δεν υπάρχουν τα αλυτρωτικά θα περάσει το όνομα».