Skip to main content

Λεβέντης: Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδεχθεί το «Nova Macedonia»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως όλες οι μέχρι τώρα πολιτικές ηγεσίες έχουν δεχθεί τα Σκόπια να ονομάζονται «Μακεδονία».

Τα πυρά του κατά των πολιτικών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε δηλώσεις τους μετά τη Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο.

«Επειδή είναι Μακεδονία εδώ θα μιλήσω έξω από τα δόντια. Μου είπε ο πρεσβευτής ενός μεγάλου κράτους ότι όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί, και ο Καραμανλής και ο Σημίτης και ο Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν αποδεχθεί το Nova Macedonia για τα Σκόπια. Ωστόσο εγώ του απάντησε ότι και το έχουν δεχθεί οι πολιτικοί, δεν το έχει δεχθεί ο λαός. Έργο της Ένωσης Κεντρώων είναι να αποτρέψουν την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε το αίτημά του για οικουμενική κυβέρνηση.

«Ζητάμε οικουμενική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Oταν ενσκήψει η ανθρωπιστική κρίση θα μετανιώσουν που επί ενάμιση χρόνο δεν έκαναν οικουμενική κυβέρνηση. Ούτε ο Μητσοτάκης μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».