Skip to main content

Λεβέντης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την τουρκική απειλή

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως οι Τούρκοι στοχεύουν στο «να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο προσπαθώντας να αλλάξουν το status-quo της περιοχής»

Σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμεώπιση της τουρκικής προκλητικότητας ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθώς και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι «οι Τούρκοι έχουν στόχο να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο. Βαφτίζουν ελληνικά νησιά τουρκικά και προσπαθούν να αλλάξουν το status-quo στην περιοχή».

Για το θέμα της ΠΓΔΜ ο κ. Λεβέντης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» σημείωσε πως το όνομα Μακεδονία έχει δοθεί και θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία.

«Ξεχνούν φυσικά αυτοί που δίνουν το όνομα στα Σκόπια ότι η Μακεδονία δεν είναι δική τους, ανήκει στην ιστορία, στους προγόνους της, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενιές» υπογράμμισε. 

«Παρακολουθώ επίσης ότι και οι ΗΠΑ θέλουν να κλείσει το θέμα, χωρίς να υπολογίζουν την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομα. Αν δοθεί το όνομα είναι σαν να ξεριζώνουμε την ψυχή από το σώμα μας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Οσον αφορά την υπόθεση Novartis επεσήμανε ότι «η κοινή γνώμη πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά έχει και πολλές αμφιβολίες για το κατηγορητήριο το οποίο δεν έχει δεθεί όπως θα έπρεπε. Ο λαός πρέπει να μάθει τι έχει συμβεί, αλλά έτσι όπως το διαχειρίζεται η κυβέρνηση κερδίζει η επικοινωνία και όχι η ουσία». «Η Ένωση Κεντρώων θέλει όλα τα στοιχεία στο φως» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.