Skip to main content

Λύγισε τη Σπάρτη ο Άρης κι άνοιξε την ψαλίδα από τους διώκτες του(vid)

Ο Γιώργος Δεληζήσης λίγο πριν το φινάλε έδωσε τη... λύση στον Άρη, που κέρδισε με 1-0 τη Σπάρτη και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Παναχαϊκής

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Άρης είχε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει από νωρίς τη νίκη κόντρα στη Σπάρτη, εν τέλει χρειάστηκε το γκολ του Δεληζήση στο 75’, προκειμένου να ξεφύγει βαθμολογικά από τους διώχτες του, το οποίο και πέτυχε αφού έφτασε στο +5 από την Παναχαϊκή και στο +6 από τον ΟΦΗ. Ντεμπούτο για τους γηπεδούχους έκαναν οι νεοαποκτηθείς Χαντί και Μπαστακός.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Άρη να είναι καλύτερος και να έχει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, με αποκορύφωμα την τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μπαστακό στις καθυστερήσεις, ενώ η Σπάρτη από την πλευρά της δυσκολεύτηκε να απειλήσει τους «κιτρινόμαυρους», έχοντας μια καλή στιγμή με τον Ράνο. Η μεγαλύτερη φάση ήρθε στις καθυστερήσεις: ο Πλατέλλας έβγαλε ωραία την σέντρα, ο Μπαστακός έπιασε την σκαστή κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της Σπάρτης να διώχνει σε κόρνερ με δυσκολία.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, με τον Σόουζα να απειλεί για την ομάδα του στο 49’, ωστόσο δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά.

Στο 62’ ήταν η σειρά για την Σπάρτη να απειλήσει, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ, καθώς ο Αναγνωστόπουλος σταμάτησε δυο φορές τον Βοσνακίδη. Πέντε λεπτά μετά, ο Άρης κατάφερε να σκοράρει με τον Κάσσο, ωστόσο ο ρέφερι έδωσε επιθετικό φάουλ πάνω στον γκολκίπερ.

Η πίεση από πλευράς «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, με τον Δεληζήση να καταφέρνει να βάλει μπροστά την ομάδα του, έπειτα από ωραία κεφαλιά στην σέντρα που έκανε ο Βαλεριάνος.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Σπάρτη είχε ευκαιρία για το 1-1, ωστόσο ο Αναγνωστόπουλος σταμάτησε το σουτ που έκανε ο Φουρτάδο μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (86’ Νίκιτς), Κάσσος, Χαντί (55’ Πασάς), Μπαστακός (81’ Παυλίδης)

Σπάρτη: Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τσιμόντζι (59’ Μπουζούκης), Τριανταφυλλάκος, Παναγιώτου (85’ Φουρτάδο), Ράνος, Γουόρντεν, Ράντι (70’ Τσιόφου)