Skip to main content

Λιγότερες οι τράπεζες με πρόβλημα ρευστότητας το 2010 στη Ρουμανία

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας, Μούγκουρ Ισαρέσκου, επεσήμανε ότι η συγκράτηση της ρουμανικής οικονομίας περιλαμβάνει την άμεση διόρθωση των παραγόντων που ενισχύουν τις εσωτερικές
Η συγκράτηση της ρουμανικής οικονομίας στην οδό της βιώσιμης ανάπτυξης περιλαμβάνει την άμεση διόρθωση των παραγόντων που ενισχύουν τις εσωτερικές και τις εξωτερικές ανισορροπίες, επεσήμανε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας, Μούγκουρ Ισαρέσκου, στη διάρκεια των εργασιών συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, με θέμα τη μακροοικονομική σταθερότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφάνεια και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν δύο «εργαλεία» για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης της οικονομίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία από την κεντρική τράπεζα, τα οποία παρουσίασε η εκπρόσωπός της, Ντορίνα Άντοχι, ο αριθμός των εμπορικών τραπεζών που εμφάνισαν σημάδια ελαφράς εξασθένησης της ρευστότητάς τους το 2010 μειώθηκε από 19 σε 14.

Η αύξηση της ρευστότητας στο ρουμανικό τραπεζικό σύστημα και το 2010 υπήρξε σταθερή, πρόσθεσε η κ. Άντοχι και συμπλήρωσε πως δεν σημειώθηκαν δυσχέρειες ρευστότητας.