Skip to main content

Λιλιπούτειοι αρχιτέκτονες χτίζουν τη δική τους πόλη στο Νόησις

Στο εργαστήριο «Χτίζω την πόλη μου!», παιδιά 8 έως 10 ετών θα κατασκευάσουν μια βιώσιμη και αειφορική πόλη στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα αρχιτεκτονικής, τεχνολογίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά 8-10 ετών, «Χτίζω την πόλη μου!» παρουσιάζει το ΝOΗΣΙΣ τα Σάββατα 3-10-17-24 Mαρτίου από τις 16.00-18.00.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που ολοκληρώνεται σε τέσσερις συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων, τα παιδιά πρέπει να ανταποκριθούν στην εξής αποστολή: Να κατασκευάσουν μια βιώσιμη και αειφορική πόλη στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαδραστικό εργαστήριο επιστημών STEM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics –Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά μετατρέπονται σε αρχιτέκτονες και έρχονται σ επαφή με τις έννοιες της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς στην πόλη την οποία θα κληθούν να φτιάξουν η τεχνολογία μπαίνει στην υπηρεσία των ανθρώπων, η κατασκευή των υποδομών γίνεται με απλά καθημερινά υλικά και τα παιδιά εφαρμόζουν αειφορικές και οικολογικές λύσεις για να σχεδιάσουν το πολεοδομικό της σχέδιο αλλά και τα κτήρια!

Μάλιστα η νέα αυτή πόλη θα τοποθετηθεί στον χάρτη της Google!