Skip to main content

Λίλτσης: Διαβούλευση με το σταγονόμετρο για το στρατόπεδο Π. Μελά

Όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λίλτσης, η δημοτική αρχή «εκ των υστέρων διοργανώνει ακόμα μια φιέστα την οποία βαφτίζει «Διαβούλευση».

Κριτική στην διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά, με αφορμή την εκδήλωση «Παρουσίαση- Διαβούλευση των στρατηγικών στόχων Ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά» ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά» Γιώργος Λίλτσης.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά μέχρι σήμερα απέτυχε παταγωδώς στο θέμα του πρώην στρατοπέδου. Το νέο επεισόδιο στο… κακογυρισμένο σήριαλ «απόδοση του πρώην στρατοπέδου» ακούει στο όνομα «Διαβούλευση». Η διοίκηση του δήμου όταν της επισημαίναμε καλοπροαίρετα και δημόσια μέσω ανακοινώσεων πως πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση θα πρέπει να προηγηθεί ανοικτή συζήτηση με φορείς, αντιπολίτευση και φυσικά τους πολίτες, έκλεινε επιδεικτικά τα αυτιά της», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει, «εκ των υστέρων διοργανώνει ακόμα μια φιέστα την οποία βαφτίζει «Διαβούλευση». Όχι κύριοι της Διοίκησης! Αυτό το πανηγύρι που θα στηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο χώρο του πρώην στρατοπέδου παρουσία κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων δεν είναι διαβούλευση. Είναι μια παρουσίαση των όσων έχουν αποφασιστεί να γίνουν χωρίς να ερωτηθεί κανείς και συμφωνήθηκαν μέσα σε κλειστά γραφεία. Η διαβούλευση έπρεπε να προηγηθεί της οποιασδήποτε συμφωνίας. Όταν εμείς φωνάζαμε και βλέπαμε τι θα συμβεί, η διοίκηση μας κατηγορούσε για εμμονές».

«Τι κατάφερε ο κ. Δεμουρτζίδης και η ομάδα του; Να γίνει ο δήμος μας πρωτοσέλιδο εφημερίδων με αφορμή τη σύμβαση που «έμπαζε». Να επιστρέψει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη ξανά για ψήφιση, χωρίς να είμαστε σίγουροι εάν τελικά αυτό που ψήφισε η ομάδα της διοίκησης και ορισμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι τεκμηριωμένο.Η διοίκηση δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα, συζητώντας το ζήτημα στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου όπως ορίζεται από το νόμο.

»Διαβούλευση , δεν γίνεται μόνο σε μια ώρα (18:30-19:30) στην οποία συμπεριλαμβάνονται… επτά ομιλίες και τοποθετήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Αυτό δεν είναι διαβούλευση αλλά κοροϊδία των πολιτών και των αιρετών του τόπου μας που θέλουμε επιτέλους να γίνει πράξη ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, αλλά με κανόνες που θα βάλει ο ίδιος ο δήμος και όχι το κράτος των Αθηνών. Διαβούλευση με το… σταγονόμετρο δεν θέλουμε!»

Η «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά», όπως αναφέρει ο κ. Λίλτσης, «εδώ και χρόνια έχει διατυπώσει δημόσια τις προτάσεις της για το πρώην στρατόπεδο. Να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να μετατραπεί σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο το οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά ο δήμος Παύλου Μελά. Εφιστούμε την προσοχή στη διοίκηση του δήμου. Πρέπει να είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη λειτουργία και τη διαχείριση του πρώην στρατοπέδου».