Skip to main content

Λίλτσης: Ταλαιπωρία πολιτών για τον κλειστό δρόμο στην Νικόπολη

Η διοίκηση του δήμου «ταλαιπωρεί» εκατοντάδες κατοίκους και καταστηματάρχες επειδή κρατά κλειστό λόγω έργων μεγάλο τμήμα της οδού Ωραιοκάστρου

Την έλλειψη οργάνωσης και καλού σχεδιασμού από πλευράς της διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών καταγγέλλει η παράταξη «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Λίλτση.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Λίλτσης η διοίκηση του δήμου εδώ και μέρες «ταλαιπωρεί» εκατοντάδες κατοίκους και καταστηματάρχες επειδή κρατά κλειστό λόγω έργων μεγάλο τμήμα της οδού Ωραιοκάστρου στην περιοχή της Νικόπολης. Αποτέλεσμα της αδιαφορίας της διοίκησης είναι η ταλαιπωρία των δημοτών, αφού αναγκάζονται για τις καθημερινές τους μετακινήσεις να προσεγγίζουν την περιοχή μέσω της προέκτασης της οδού Μακρυγιάννη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» η δημοτική αρχή Παύλου Μελά δεν μερίμνησε και δεν φρόντισε να προχωρήσει στην απαραίτητη ενημέρωση της αναδόχου εταιρίας που ανέλαβε την κατασκευή του έργου, ώστε η τελευταία να προνοήσει και να μην κλείσει ο δρόμος, ταλαιπωρώντας δημότες και καταστηματάρχες.

«Όπως μου κατήγγειλαν δεκάδες δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις δουλειές τους και αναγκάζονται να διανύσουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα. Άλλοι πολίτες δεν μπορούν να μεταβούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Για όσους από την διοίκηση ξεχνούν, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα προγράμματα που «τρέχουν» οι κοινωνικές υπηρεσίες για το καλοκαίρι. Αλήθεια όσοι δεν μπορέσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά  θα έχουν τη δυνατότητα κάποιας παράτασης» δήλωσε ο κ. Λίλτσης. Τα έργα έχουν ως αποτέλεσμα να κρατούν κλειστό ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου ακριβώς πάνω από την περιφερειακή οδό. Οι επαγγελματίες της γειτονιάς εξαιτίας των έργων που κρατούν κλειστή την προέκταση της Ωραιοκάστρου βλέπουν τους τζίρους τους καθημερινά να μειώνονται. Ας ελπίσουμε ο κλειστός δρόμος να μην κλείσει και τα καταστήματα των συμπολιτών μας που την περίοδο της κρίσης επιμένουν να στηρίζουν την τοπική οικονομία» συμπλήρωσε ο κ. Λίλτσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» τόνισε επίσης ότι «η διοίκηση δεν μπορεί να ισχυριστεί πως για το συγκεκριμένο πρόβλημα φταίει ο εργολάβος που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο έργο. Είναι υποχρέωσή της να υποδεικνύει στους συνεργάτες του δήμου τον τρόπο υλοποίησης έργων ειδικά όταν αυτά δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα εκατοντάδων συμπολιτών μας».