Skip to main content

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Εδώ θα φιλοξενηθούν οι 400 πρόσφυγες (φωτο)

Φθάνουν αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη 400 πρόσφυγες - Η Ύπατη Αρμοστεία στέλνει χιλιάδες κρεβάτια για όλα τα κέντρα μετεγκατάστασης στη χώρα

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες σε τρεις αποθήκες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποδεχθούν τους περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες, που αναμένονται στην πόλη αύριο το πρωί.

Πρόκειται για τις αποθήκες 18 και 21, στις οποίες ήδη τοποθετούνται αντίσκηνα και κουκέτες της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ συγκεντρώνονται και τρόφιμα στην αποθήκη 9, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ), Κώστα Καρούλη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΟΛΘ, με τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμεναρχείου και του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης επισημάνθηκε ότι οι χώροι έχουν απολυμανθεί. Σημειώνεται ότι με βάση τις εκτιμήσεις η αποθήκη 18 μπορεί να φιλοξενήσει περί τις 180-200 κουκέτες.

Οι συγκεκριμένες αποθήκες βρίσκονται εκτός ελευθέρας ζώνης και επιβατικού σταθμού.

Όπως έγινε γνωστό, η Ύπατη Αρμοστεία αποστέλλει με πλοίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει χιλιάδες κρεβάτια, τα οποία προορίζονται για τα Κέντρα Μετεγκατάστασης Προσφύγων σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του λιμανιού θα καταπλεύσουν στην Καβάλα, από όπου, με λεωφορεία, θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 6-8 το πρωί. Στη συνέχεια θα καταγραφούν, θα τους διανεμηθούν υπνόσακοι και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα περάσουν και από ιατρικό έλεγχο.

Δείτε στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Facebook ο κ. Καρούλης πώς διαμορφώνεται ο χώρος στο εσωτερικών των εν λόγω αποθηκών.