Skip to main content

Λύση για τον ΟΑΣΘ επιδιώκεται στη σύσκεψη Τσίπρα με τους φορείς

Στενό πρέσινγκ των φορέων της Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό για άμεση λύση στο ζήτημα - Ρόλο διαμεσολαβητή ο Πιτσιόρλας.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει καταλήξει πάλι το ζήτημα με την πληρωμή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που ξεκίνησαν από σήμερα επίσχεση εργασίας κυριαρχεί στη σύσκεψη των φορέων της Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού πήρε τον λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι "δεν πρέπει να φύγουμε από εδώ αν δεν βρούμε λύση για τον ΟΑΣΘ". Το ίδιο θέμα έθεσε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για να βρεθεί λύση πριν την τελική τοποθέτηση του Τσίπρα στη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρόλο γεφύρωσης του χάσματος που χωρίζει τις δύο πλευρές ανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, παρότι παρών στη σύσκεψη είναι ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ.Πιτσιόρλας μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και τον κ.Αβραμόπουλο βγήκαν από την αίθουσα της σύσκεψης προκειμένου να συζητήσουν με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός.

Οι κκ Τσαραμπουλίδης και Αβραμόπουλος τόνισαν στον κ.Πιτσιόρλα ότι αν καταβληθεί στους εργαζόμενους η προκαταβολή της κρατικής επιχορήσης του Δεκεμβρίου το θέμα των κινητοποιήσεων θα λήξει.