Skip to main content

Και επίσημα τίτλοι τέλους στη συνεργασία Μαρινόπουλου - Καρυπίδη

Οι εταιρίες Μαρινόπουλος Α.Ε. και Αφοί Καρυπίδη Α.Ε.Ε.Ε. ανακοινώνουν την από κοινού απόφασή τους για λύση της μεταξύ τους σύμβασης δικαιόχρησης.

Μετά από 2 περίπου χρόνια, οι εταιρίες Μαρινόπουλος Α.Ε. και Αφοί Καρυπίδη Α.Ε.Ε.Ε. ανακοινώνουν την από κοινού απόφασή τους για λύση της μεταξύ τους σύμβασης δικαιόχρησης.

Η συμφωνία, που είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014, αφορούσε το σύνολο του δικτύου των 149 καταστημάτων των πρών σούπερ-μάρκετ Αρβανιτίδης, που αφού τελικά έμειναν 141, μέχρι τώρα λειτουργούσαν ως Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες η Μαρινόπουλος ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον όμιλο Σκλαβενίτη για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρίας με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη υπερμάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

Η νέα εταιρία θα διαχειρίζεται κατ’ αρχήν τη λειτουργία των 33 υπερμάρκετ, συνολικής έκτασης 160.000 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου.

Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε 325 εκατ.ευρώ περίπου.