Skip to main content

Λύσεις με διάλογο ανάμεσα σε κυβέρνηση και Eldorado ζητεί ο Σταθάκης

«Με αιφνιδίασε αυτή η επιθετική κίνηση προς την κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, κάνοντας λόγο για μία επένδυση με «αρκετά προβλήματα»

«Αιφνιδιασμένος» από την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες της στο εργοτάξιο των Σκουριών στη Χαλκιδική, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Παράλληλα, ζήτησε την εξεύρεση λύσεων μέσω διαλόγων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σταθάκης, «προσωπικά, με αιφνιδίασε αυτή η επιθετική κίνηση προς την κυβέρνηση, ειδικά σε μία συγκυρία, όπου το κλίμα είναι ακριβώς το αντίθετο».

«Η κυβέρνηση απορρόφησε επιτυχώς και ολοκλήρωσε το παλιό ΕΣΠΑ, “ρίχνοντας” 5 δισ. στην οικονομία το δεύτερο εξάμηνο.  Αυτό, μαζί με τον τουρισμό και τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τα capital controls oδήγησε σε θετικό πρόσημο στον απολογισμό του 2015. Η ύφεση είναι πολύ μικρή, πολύ κάτω από το 1%, η μεταποίηση είχε θετικό πρόσημο το δεύτερο εξάμηνο και οι εξαγωγές επίσης», συνέχισε ο κ. Σταθάκης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μία επένδυση που είχε αρκετά προβλήματα πολύ πριν γίνουμε εμείς κυβέρνηση, τα οποία έχουν να κάνουν και με τους όρους της σύμβασης και το τι όφελος έχει το Δημόσιο από την εκτέλεση αυτής της σύμβασης και το περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο είναι μείζον, δεν ρίχνω ευθύνη στη μία ή την άλλη πλευρά».

«Σήμερα αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις και οι λύσεις αυτές χρειάζονται ένα επίπεδο διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές, την εταιρεία και την κυβέρνηση που να οδηγεί πρώτον σε βιώσιμες λύσεις και δεύτερον συμβατές στα ευρωπαϊκά δεδομένα», κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.