Skip to main content

Λύθηκε το πρόβλημα με τις άδειες των οχημάτων των λαϊκατζήδων

Με παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, δόθηκε λύση στο πρόβλημα… ασυνεννοησίας ανάμεσα σε δυο δημόσιες υπηρεσίες.

Λύση έδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις άδειες των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας είχε διαμαρτυρηθεί επειδή η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αρνούταν να εκδώσει άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, ζητώντας διάφορα δικαιολογητικά, πέραν της έγκρισης που είχε δοθεί από τη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών.

Η Ομοσπονδία είχε ζητήσει την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για να λυθεί το ζήτημα.

Τελικώς, σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία η… ασυνεννοησία ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες λύθηκε.

«Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα λαϊκών αγορών, Μιχάλη Χριστόπουλο. Η άμεση παρέμβαση τους, μετά τη χθεσινή διαμαρτυρία μας, για την αντιμετώπιση που έχουμε από τις δημόσιες υπηρεσίες μάς χαροποιεί ιδιαίτερα. Και αυτό γιατί αποδεικνύεται, πως στις δύσκολες για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους ώρες, υπάρχουν πολιτικοί που σέβονται τους κόπους που απαιτούνται για ένα μεροκάματο. Και που πάνω από όλα δε διστάζουν να συγκρουστούν με τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης», αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Πλέον, όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής, η Περιφέρεια διαβεβαιώνει ότι «δε θα δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα στη χορήγηση των αδειών για τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες πωλητές».

«Ελπίζουμε αυτή να ήταν η τελευταία φορά που χρειάζεται να ασχοληθούμε με ανάλογα περιστατικά. Η θέση μας είναι πίσω από τους πάγκους των λαϊκών αγορών, για να δίνουμε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης μας. Αλλά και για να παρέχουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές», αναφέρει η Ομοσπονδία.