Skip to main content

Λόφοι από σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Λόφους αρχίζουν να σχηματίζουν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στην περιοχή της Μαυροράχης, από κατοίκους του δήμου
Λόφους αρχίζουν να σχηματίζουν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στην περιοχή της Μαυροράχης, από κατοίκους του δήμου Λαχανά.

Η κατάληψη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα να εναποθέσουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ. Ήδη στα κοντέινερς της αντιδημαρχίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί 1.000 τόνοι απορριμμάτων, ενώ στους δρόμους βρίσκονται άλλοι 1.500 τόνοι.

Η αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τις σακούλες στους κάδους, διότι λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων.

Οι κάτοικοι του δήμου Λαχανά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση του δήμου τους με άλλους έξι δήμους, στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης». Ο δήμαρχος της περιοχής δηλώνει αποφασισμένος να συνεχιστεί η κατάληψη, εάν δεν ληφθεί κάποια απόφαση στη μεσημεριανή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης.