Skip to main content

Λουτσέσκου: Να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας για να νικήσουμε(vid)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπογράμμισε πως θα κοντραριστούν δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπάρχει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γύρω από αυτό

Για την ανοιχτή προπόνηση του ΠΑΟΚ, για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και για τα στοιχεία που θα παίξουν ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα μίλησε στην κάμερα της Nova (δείτε εδώ), ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»:

Για την ανοιχτή προπόνηση: «Ήταν μία νορμάλ κατάσταση για μένα. Ήταν κάτι θετικό καθώς παίζουμε εδώ και πολύ καιρό χωρίς φιλάθλους. Ήταν φανταστικό που μπορέσαμε και νιώσαμε τους φιλάθλους κοντά μας. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη και υπήρχε πολύ πάθος. Ήταν βέβαια κάτι που το γνωρίζουμε. Θεωρώ ότι ήταν θετικό για όλους, παίκτες και φιλάθλους. Ήταν απίστευτο που βρέθηκαν εκεί 10-12.000 κόσμος».

Για το αν βοηθάει ψυχολογικά την ομάδα: «Δεν θα ήθελα να μπω σε μία τέτοια συζήτηση, αλλά είναι κάτι που βοηθάει πολύ και οι παίκτες αισθάνονται ότι υπάρχει κόσμος από πίσω τους που τους στηρίζει».

Για το παιχνίδι της Κυριακής: «Είναι ένα παιχνίδι ακόμα, αλλά συνάμα και ένα σημαντικό παιχνίδι. Κοντράρονται δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπάρχει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γύρω από αυτό».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα: «Δεν είναι κάτι σημαντικό αυτό, σημαντικό είναι τι θα γίνει την Κυριακή. Δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, ειδικά γι αυτό το παιχνίδι. Το ξεκίνημα μας ήταν δύσκολο και ήταν καλό που είχαμε χρόνο να δουλέψουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας και αν αυτό της Κυριακής θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα: «Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να κάνει την δουλειά της. Ξέρουμε τα πάντα σχετικά με τον αντίπαλο και προετοιμαζόμαστε πάνω στην κάθε λεπτομέρεια. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που πρέπει να έχει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού. Δεν θα μιλήσω περισσότερο από αυτό».

Για το αν έχει καταλήξει στην 11άδα: «Σε κάποιες θέσεις έχω καταλήξει. Δεν θα πω περισσότερα».

Για το αν υπάρχει κάποιος τομέας στην τακτική που θα κρίνει το παιχνίδι: «Το πιο σημαντικό κομμάτι νομίζω είναι το ψυχολογικό. Η πίεση είναι ίδια και για τις δύο ομάδες, ίσως περισσότερο για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα που θα κοντρολάρει τα συναισθήματα, θα κερδίσει και το παιχνίδι».

Για την κόντρα της καλύτερης επίθεσης κόντρα στην καλύτερη άμυνα: «Για εμάς είναι σημαντικό ότι κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Μπορεί να μην βάλαμε πολλά γκολ, το οποίο είναι αυτό που καθορίζει τα παιχνίδια. Βήμα βήμα βελτιωθήκαμε και κάναμε ευκαιρίες, μέσα και έξω από την περιοχή. Είχαμε επιθετικότητα και ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές εντός περιοχής, χωρίς να έχουμε χτυπήσει πέναλτι. Πάντα πρέπει να βρίσκεις τρόπο να βελτιώνεσαι και να ψάχνεις την τελειότητα, είτε έχουμε είτε όχι την μπάλα. Δεν θέλω να μιλάω συγκεκριμένα για άμυνα και επίθεση, καθώς όλα είναι θέμα ομαδικής προσπάθειας. Θέλουμε η επίθεση να υποστηρίζει την άμυνα και η άμυνα να βοηθάει επιθετικά. Όταν δεν έχουμε την μπάλα, πρέπει όλοι να παλεύουμε για να την ανακτήσουμε σε σημεία όσο πιο κοντά στην εστία του αντιπάλου. Όταν έχουμε την μπάλα θέλουμε να χαλάμε την ισορροπία του αντιπάλου και να ψάχνουμε τους κενούς χώρους».

Για τον Ολυμπιακό: «Έχω αναλύσει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Έχω γνώμη, αλλά θέλω να κρατήσω τα πάντα για μένα και τους παίκτες μου. Είναι δουλειά του προπονητή του Ολυμπιακού να μιλάει για την ομαδα του».

Για το αν παίζει ρόλο ότι ο ΠΑΟΚ πάει ως πρωτοπόρος στο ντέρμπι: «Είναι κάτι θετικό για εμάς».