Skip to main content

Λοβέρδος: Οι δηλώσεις Ερντογάν τραυματίζουν τα εθνικά συμφέροντα

Η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας δυστυχώς ξεκίνησε ως φιάσκο και πολύ φοβόμαστε ότι θα καταλήξει σε ναυάγιο, αναφέρει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Οι δηλώσεις Ερντογάν τραυματίζουν τα εθνικά συμφέροντα, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.

«Το ερώτημα που προκύπτει για την ελληνική κυβέρνηση για το βήμα που έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο μέσα στην ίδια μας τη χώρα, ώστε αυτός να κάνει τις σημερινές δηλώσεις είναι και συγκεκριμένο και πολύ σοβαρό: Κάλεσαν τον Τούρκο πρόεδρο στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει τον βασικό άξονα της εξωτερικής του πολιτικής που είναι η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης;», διερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

«Επειδή ουδέποτε διανοήθηκε να θέσει δημόσια τέτοιου είδους ζητήματα Τούρκος πρόεδρος ή πρωθυπουργός σε καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση, επειδή ζήτημα αναθεώρησης της συνθήκης ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει και επειδή επίσης ποτέ στο παρελθόν δεν έχει τεθεί από τη χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όσα συνέβησαν σήμερα», συμπληρώσε ο κ. Λοβέρδος.

«Η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας δυστυχώς ξεκίνησε ως φιάσκο και πολύ φοβόμαστε ότι θα καταλήξει σε ναυάγιο», κατέληξε.