Skip to main content

«Λύνονται» τα 12 μπλόκα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας

Η αποχώρηση από τα μπλόκα του Πλατυκάμπου, του Τυρνάβου και των Μικροθηβών βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Βαγγέλης Μπούτας, καλεί τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας να συνεχίσουν τον
Αποχωρούν μέχρι το μεσημέρι από τα μπλόκα οι αγρότες της Θεσσαλίας, μεεξαίρεση εκείνου της Νίκαιας, μετά από σχετική απόφαση αναστολής τωνκινητοποιήσεων που έλαβε αργά χθες βράδυ το πανελλήνιο συντονιστικόόργανο αγροτών, στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι 12 μπλόκων τηςκεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ηαποχώρηση από τα μπλόκα του Πλατυκάμπου, του Τυρνάβου και τωνΜικροθηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τον δρόμο της επιστροφής σταχωράφια τους παίρνουν και πολλοί αγρότες μπλόκων της Μακεδονίας. Τηνίδια ώρα, ωστόσο, ο κ. Βαγγέλης Μπούτας καλεί τους αγρότες του μπλόκουτης Νίκαιας να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Η απόφαση για το εάν οιαγρότες του εν λόγω μπλόκου θα παραμείνουν στο δρόμο θα ληφθεί εντόςτης ημέρας στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης των αγροτών. Σήμερα θα συνεδριάσουν και οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ήπαύση των κινητοποιήσεών τους.

Αυτή την ώρα οι αγρότες από τα Πράσινα Φανάρια στη Θεσσαλονίκη σχηματίζουν κομβόι με τα τρακτέρ τους για την επιστροφή τους στην Επανωμή και στα Βασιλικά. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και η αποχώρηση των αγροτών από τα διόδια των Μαλγάρων. 

Με το πέρας της χθεσινής μακράςσυνεδρίασης, οι επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου εξέδωσανανακοίνωση στην οποία μιλούν για μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν οι αγρότεςεπί 20 ημέρες. Καταγγέλλουν, μάλιστα, την κυβέρνησηότι υπήρξε αδιάλλακτη έναντι των αιτημάτων τους και ότι δεν επέδειξεδιάθεση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Προσθέτουν, δε,ότι η αποχώρηση από τα μπλόκα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ήττα τωναγροτών και νίκη της «κυβερνητικής γραμμής» και προειδοποιούν ότι θαεπιστρέψουν στους δρόμους, εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις δεσμεύειςπου ανέλαβε έναντι των αγροτών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τελευταία ενημέρωση: 12:30