Skip to main content

Μάχη για δύο η δεύτερη θέση στην Κεντροαριστερά – Ο ρόλος Μπουτάρη

Αναμφισβήτητο προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά για την πρώτη θέση - Μονομαχία ανάμεσα σε Γιώργο Καμίνη και Νίκο Ανδρουλάκη για την πρόκριση στο β' γύρο

Σε μονομαχία για δύο, ανάμεσα σε Γιώργο Καμίνη και Νίκο Ανδρουλάκη, φαίνεται ότι εξελίσσεται η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κάλπη της 12ης Νοεμβρίου για τον αρχηγό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, δεδομένου ότι η Φώφη Γεννηματά φέρεται να έχει αναμφισβήτητο προβάδισμα για την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων, «πλέον θα μετρήσει ποιος θα μπορέσει να νικήσει στον δεύτερο γύρο τη Φώφη κι εδώ υπερέχει ο Καμίνης».

Στο περιβάλλον του κ. Καμίνη επικαλούνται τις τελευταίες εσωτερικές έρευνες της πλευράς που έτρεξαν χθες και σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες, μετά από μια περίοδο δημοσκοπικής στασιμότητας, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέπτυξε ξανά δυναμική, αποκτώντας προβάδισμα για τη δεύτερη θέση.

«Φαίνεται ότι η στήριξη Μπουτάρη έχει ενεργοποιήσει πολίτες του χώρου της Κεντροαριστεράς, που βρίσκονται εκτός μηχανισμών και δεν επιθυμούν οι εκλογές αυτές να μετατραπούν σε ξεκαθάρισμα ενδοκομματικών λογαριασμών», εκτιμούν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την πλευρά Καμίνη, στη Θεσσαλονίκη έχει ενεργοποιηθεί υπέρ του δημάρχου Αθηναίων όλο το προοδευτικό δίκτυο, που στήριξε τον κ. Μπουτάρη στις αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες του 2010 και του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ, στην κεντρική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καμίνης εισήλθε στη γεμάτη αίθουσα του Βελλιδείου μαζί με τον Μπουτάρη, ενώ την ομιλία του τον προλόγισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης. Τις δυνάμεις του θα μετρήσει σε λίγη ώρα, επίσης στο Βελλίδειο, ο κ. Ανδρουλάκης.