Skip to main content

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Μαρινόπουλος παρά τη δικαστική απόφαση

Όρος διάλυσης της συμφωνίας για τη διάσωση της αλυσίδας είναι η μη έκδοση δικαστικής απόφασης από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο μέχρι τις 14/2.

Στον αέρα φαίνεται να είναι ακόμα η συμφωνία για τη Μαρινόπουλος, παρά την έκδοση της σημερινής δικαστικής απόφασης που έδωσε πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης της αλυσίδας από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το capital.gr, ο χρόνος για τη Μαρινόπουλος τελείωσε την περασμένη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου καθώς όρος διάλυσης της συμφωνίας είναι «η μη έκδοση από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2017 Δικαστικής Αποφάσεως, δυνάμει της οποίας θα επικυρώνεται η συμφωνία».

Αυτό σημαίνει ότι η δικαστική απόφαση για τα σχέδια εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν, και Express Μ θα έπρεπε να είχε εκδοθεί ήδη στις 13 Ιανουαρίου, ώστε να υπάρχει το περιθώριο του ενός μήνα τριτανακοπών, προκειμένου να κλείσει το βασικό σκέλος της υπόθεσης μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι  κατά πόσο είναι διατεθειμένοι ο επενδυτής, δηλαδή η οικογένεια Σκλαβενίτη, αλλά και οι άλλοι συμβαλλόμενοι να είναι ελαστικοί με τις ημερομηνίες περιμένοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία, το οποίο είναι ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το δικαστήριο έχει εγκρίνει τη συμφωνία διάσωσης στο σύνολο της ή αν έχουν γίνει από το δικαστήριο τροποποιήσεις.