Skip to main content

Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο δράστης στην Παναγία των Παρισίων

Στρατιώτης του χαλιφάτου δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι ο δράστης που αποπειράθηκε να τραυματίσει αστυνομικό με σφυρί.

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ότι είναι ο δράστης που αποπειράθηκε νωρίτερα να τραυματίσει αστυνομικό με σφυρί έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων (δείτε εδώ).

Μετά τη σύλληψή του, ο δράστης είπε ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή προσκείμενη στην αστυνομική έρευνα, που επικαλείται το ΑΠΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, είπε ότι ο άνδρας αυτός, που είναι ηλικίας 40 ετών, φώναξε "Για τη Συρία!" πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν» συμπλήρωσε ο Κολόμπ.

«Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ακόμα ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά «κουζινομάχαιρα».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικούς έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων προτού πυροβοληθεί στο στήθος και συλληφθεί, πρόλαβε να τραυματίσει ελαφρά έναν αστυνομικό στο κεφάλι.