Skip to main content

Μαγκριώτης: Γιατί καθυστερούν τα έργα στη δυτική Περιφερειακή;

Η ταλαιπωρία των πολιτών και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη, επισημαίνει ο Συντονιστής της Κίνησης Προοοδευτικοί Πολίτες για την Κ. Μακεδονία

Τις καθυστερήσεις στα «ζωτικής σημασίας» οδικά έργα για τη Θεσσαλονίκη, στη δυτική Περιφερειακή, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Συντονιστής της Κίνησης Προοοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Μαγκριώτης.

«Αυτά τα έργα, ζωτικής σημασίας για την Θεσσαλονίκη, μελετήθηκαν την περίοδο 2010-2011, από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και δημοπρατήθηκαν στις αρχές του 2012, με προϋπολογισμό, περίπου 100 εκατ. ευρώ, από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, του 4ου ΕΣΠΑ», σημειώνει ο κ. Μαγκριώτης και συμπληρώνει: «Ο χρόνος ολοκλήρωσής τους, ήταν το φθινόπωρο, του 2015».

Πέρσι τον Σεπτέμβρη, προσθέτει ο ίδιος, δόθηκε, «έστω με μεγάλη καθυστέρηση», η υπογειοποίηση της Περιφερειακής, στην Ευκαρπία.

Και συνεχίζει: «Εδώ και ένα χρόνο, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, η υπογειοποίησή της, στην διασταύρωση με την οδό Μαιάνδρου στον Εύοσμο, αλλά το σημαντικό αυτό τμήμα, δεν ολοκληρώθηκε από τον εργολάβο, μέχρι σήμερα».

«Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι μεγάλη και η ευθύνη της κυβέρνησης, μεγάλη», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Μαγκριώτης και καταλήγει: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει, ορατός ορίζοντας, ολοκλήρωσης του συνόλου των έργων. Τουλάχιστον, ας φροντίσουν να δώσουν σε χρήση το σημαντικό αυτό τμήμα».