Skip to main content

Μάντσεστερ: Ποιος ήταν ο 23χρονος δράστης της βομβιστικής επίθεσης

Ο Αμπέντι πήγε σχολείο στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, πριν εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι βρετανικές αρχές φωτογραφία του δράστη του μακελειού στο Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι.

Ο 23χρονος είχε γεννηθεί στο Μάντσεστερ την Πρωτοχρονιά του 1994 από Λίβυους γονείς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη βορειοαφρικανική χώρα λόγω αντίθεσης με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, μεταδίδουν βρετανικά μέσα.

Μετά από μερικά χρόνια διαμονής στο Λονδίνο, η οικογένεια μετακόμισε οριστικά στο Μάντσεστερ, όπου ο πατέρας του δράστη συνήθιζε να απευθύνει το κάλεσμα για την προσευχή από το ισλαμικό τέμενος στο Ντίντσμπερι.

Ο Αμπέντι πήγε σχολείο στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, πριν εγκαταλείψει τις σπουδές του και αρχίσει να εργάζεται σε αρτοποιείο.

Οι φίλοι του τον θυμούνται ως ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, υποστηρικτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χρήστη κάνναβης.

Είχε μία αδελφή και δύο αδελφούς - ένας εξ αυτών συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για το μακελειό. Η μητέρα και ο πατέρας του έχουν πιθανότατα επιστρέψει στη Λιβύη, ενώ και ο ίδιος είχε εγκαταλείψει για ένα διάστημα το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύεται ωστόσο ότι επέστρεψε λίγες ημέρες πριν την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι το Μάντσεστερ φιλοξενεί μία από τις πολυπληθέστερες λιβυκές κοινότητες στη Μεγάλη Βρετανία.