Skip to main content

Μάρδας: Δυσάρεστα τα μέτρα, αλλά είναι βραχυπρόθεσμα

Τα δυσάρεστα μέτρα που επιβάλλονται έχουν βραχυχρόνια ισχύ και θα απαλύνονται όσο η οικονομία γνωρίζει την απογείωση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός

Παρουσιάσεις σε περισσότερους από 105 επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, για την οικονομία έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο για τη «Χρηματοδότηση και Επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Μάρδας τόνισε ακόμη ότι από τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία τα 20 δισ. θα προέλθουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία αλλά για τα υπόλοιπα 80 δισ. πρέπει να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια, κάτι που προϋποθέτει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι τα δυσάρεστα μέτρα που επιβάλλονται έχουν βραχυχρόνια ισχύ και θα απαλύνονται όσο η οικονομία γνωρίζει την απογείωση την οποία επιδιώκουμε ενώ επεσήμανε ότι μέτρα όπως αυτό για τις πρόωρες συντάξεις έπρεπε να έχουν ληφθεί από το 2010 και όχι το 2016.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ζήτησε να ισχύσουν μέτρα προστασίας για τα επιχειρηματικά και κυρίως τα στεγαστικά κόκκινα δάνεια.

Ανέφερε ότι ορισμένες εξελίξεις όπως η σύμβαση με την COSCO για τον ΟΛΠ στέλνουν λάθος μηνύματα στους ξένους επενδυτές ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας όταν αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συμφωνία με την κινεζική εταιρία.