Skip to main content

Μαρκόπουλος: «Δικαιωθήκαμε για τους κόπους μας»

Ο Χάρης Μαρκόπουλος με δηλώσεις του υποστήριξε πως οι κόποι όλων στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ δικαιώθηκαν με την έξοδο στην Ευρωλίγκα την φετινή σαιζόν.

 

Στην εφημερίδα «Sportday» παραχώρησε συνέντευξη ο βοηθός και γιος του Σούλη Μαρκόπουλου, Χάρης, κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σαιζόν για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
 
Αναλυτικά:
 
Για την έξοδο στην Ευρωλίγκα: "Έπειτα από 11 χρόνια η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, κάτι που δίχως αμφιβολία αποτελεί μια τεράστια επιτυχία. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες, αλλά όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε ανταγωνιστικοί ως ομάδα και στο τέλος δικαιωθήκαμε για τους κόπους μας".
 
Για το τι κρατάει και τι αφήνει από τη φετινή σεζόν: "Αυτό που κρατάμε είναι η χαρά που βιώσαμε στο τέλος. Ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών μας. Όσο για το τι αφήνω, αυτά είναι τα προβλήματα, διότι όλες οι ομάδες κι όχι μόνο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθουν να τα αντιμετωπίζουν καλύτερα".
 
Για το αν η φετινή χρονιά αποτελούσε στοίχημα: "Η καθιέρωση της ομάδας συνολικά, αλλά κι όλων των παιδιών ατομικά ήταν ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα. Ο ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε από παίκτες έμπειρους και νεότερους, που είτε είχαν κάτι να αποδείξουν ή ήταν διψασμένοι για διακρίσεις και στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας ατομικά όπως κι ομαδικά".
 
Για τα εγκωμιαστικά σχόλια που άκουσε προς το πρόσωπό του: "Από οποιονδήποτε κόουτς που έχεις συνεργαστεί κι αν ακούσεις καλά λόγια, σίγουρα μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσες να είσαι. Η επιβράβευση για εμένα, όμως, ήταν η επιτυχία της ομάδας και όσα ζήσαμε ύστερα από το τελευταίο παιχνίδι. Όπως και το ότι βλέπεις τους παίκτες να είναι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που είχες μαζί τους. Τα μπράβο δεν αξίζουν μόνο σε εμένα, αλλά σε όλη την ομάδα, επειδή ήμασταν όλοι μια γροθιά".
 
Για τη νέα σεζόν: "Ο τρόπος δουλειάς δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το φετινό. Να γίνει σωστός καταμερισμός στόχων και να γίνει το καλύτερο δυνατό χωρίς υπερβολές. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι κι αυτό που επείγει είναι η ομάδα να σταθεί στα πόδια της και να είναι οικονομικά υγιής, κυνηγώντας παράλληλα όποιες ευκαιρίες υπάρξουν σε λογικό πλαίσιο".