Skip to main content

Μάρκου: Αρχή του πολιτικού τέλους της κυβέρνησης ο προϋπολογισμός

Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εξαπατήθηκε και ένα μεγάλο κομμάτι καταλαβαίνει πια ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής.

Ως αρχή του πολιτικού τέλους της κυβέρνησης χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2017 η ανεξάρτητη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου, παρά τους πανηγυρισμούς για τα δήθεν καλά νέα για το χρέος χάρη στους «νεοφιλελεύθερους συντρόφους του Eurogroup».

Μιλώντας στην Ολομέλεια, η βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση «αφού υποβοήθησε τη χώρα να αυτοκαταστραφεί πέρσι, αφού οι φορολογούμενοι έχασαν 20 δις από τις μετοχές του κράτους στις τράπεζες, αφού πέταξε 7 δις από τα κέρδη των ομολόγων της ΕΚΤ στα σκουπίδια, αφού φόρτωσε την παραγωγική οικονομία με τα capital controls κι ένα τσουβάλι φόρους, ...σήμερα παριστάνει την υπεύθυνη!».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στο βωμό του να πάρει μια υποτιθέμενη πολιτική νίκη και να κάνει ένα 'αφηγηματάκι', περιφέρεται σαν τον 'γύφτο με αρκούδα' διαδηλώνοντας ότι κατάφερε κάτι με το χρέος», δεσμεύοντας ουσιαστικά τη χώρα για μια δεκαετία σε πλεονάσματα του 3,5%. «Αν δεν είναι αυτό προσκύνημα στη λιτότητα, τότε τι είναι;» αναρωτήθηκε.

Για την προχθεσινή διαφαινόμενη συμφωνία του Eurogroup τόνισε ότι «στοχεύει να υπονομεύσει τη χώρα μέσω της ευθείας υπονόμευσης της επόμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης δηλαδή συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, όπου κι αν βρίσκονται αυτές. Η δε ψήφιση της απλής αναλογικής δείχνει ακριβώς αυτό. Ότι ο κλειστός κύκλος της κυβερνητικής εξουσίας ενδιαφέρεται να είναι απλώς παρών και στην επόμενη βουλή. Πολιτεύεστε με στόχο τη διάσωσή σας, αυτό είναι ο προϋπολογισμός που μας φέρατε σήμερα».

Ολοκλήρωσε την ομιλία της, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εξαπατήθηκε και ένα μεγάλο κομμάτι καταλαβαίνει πια ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές που η κυβέρνηση όμως αυτή απεχθάνεται. Δεν θα αντιδράσει στις αλλαγές εάν δει ελπίδα, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα».