Skip to main content

Μαρμελάδα τα αδιάθετα ροδάκινα του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης

Τα ροδάκινα αντί να σαπίσουν θα γίνουν μαρμελάδα όπου θα διατεθούν στους δικαιούχους, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Με κοινή Υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας και ΥΠΑΠΕΝ θα επιτρέπεται πλέον η μεταποίηση των αποσυρόμενων ροδάκινων που δεν έχουν διατεθεί μέσω του προγράμματος Δωρεάν Διανομής στους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής κρίσης.

Έτσι τα ροδάκινα αντί να σαπίσουν θα γίνουν μαρμελάδα όπου θα διατεθούν στους δικαιούχους. Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Σκάι η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για να αντιμετωπίσει την κρίση και σκοπεύει να μην πάει χαμένο «ούτε ένα ευρώ». Όπως ανέφερε, δεν πρέπει να σπαταλιέται τροφή που θάβεται ή πετιέται.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, τα τρόφιμα που θάβονται θα πηγαίνουν σε άπορους και σε σχολεία, ενώ όπως σημείωσε, η κυβέρνηση «θα φτιάξει ακόμη και μαρμελάδες» για όσους έχουν ανάγκη. «Τα έχουμε ήδη έτοιμα αυτά και τα προωθούμε», είπε.

Στην απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την διαδικασία για την υλοποίηση της δυνατότητας μεταποίησης των αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων από τους δικαιούχους της δωρεάν διανομής με σκοπό τα μεταποιημένα προϊόντα πράγματι να διατεθούν στους τελικούς αποδέκτες. Υπεύθυνοι για τη μεταποίηση του αποσυρόμενου νωπού προϊόντος είναι οι δικαιούχοι της δωρεάν διανομής Αρμόδιες για όλη τη διαδικασία μεταποίησης, από την παραλαβή του αποσυρόμενου νωπού προϊόντος έως και την παράδοση του τελικού προϊόντος στους δικαιούχους της δωρεάν διανομής, είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που υλοποιούν την μεταποίηση