Skip to main content

Μαρτίνς: Ήρθα στον Ολυμπιακό για να νικήσω (video)

Ο Πορτογάλος κόουτς μίλησε για τη συμφωνία του με τους Πειραιώτες, την προπονητική του φιλοσοφία αλλά και για το τι θα αλλάξει στους «ερυθρόλευκους»

Τον Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε και επίσημα σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο 47χρονος Πορτογάλος κόουτς μίλησε για τη συμφωνία του με τους Πειραιώτες, την προπονητική του φιλοσοφία αλλά και για το τι θα αλλάξει στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού:

-Για τα συστατικά της επιτυχίας: «Ποιότητα, ωραία, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η υποχρέωση που πρέπει να έχουμε. Ακόμα και όταν δεν μπορούμε να παίξουμε καλά, θα πρέπει να δείχνουμε καρδιά και ψυχή».

-Για το πότε έγινε η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό και για τις εκτεταμένες αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ: «Η πρώτη επαφή έγινε πριν από ένα χρόνο με τον Κριστιάν στην Πορτογαλία. Είναι πολύ λογικό μετά από λιγότερο επιτυχημένες σεζόν, να γίνονται αλλαγές. θα προσπαθήσουμε να μην είναι τόσο ριζικές, διότι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες, σε συνεννόηση με τη διοίκηση».

-Για το αν έχει μιλήσει με συμπατριώτες του, πρώην προπονητές του Ολυμπιακού: «Ειλικρινά δεν το έκανα, δεν είχα την ευκαιρία, διότι είχα προτεραιότητα να γνωρίσω τον Ολυμπιακό, να μάθω το ρόστερ του, να δουλέψω εδώ. Προτίμησα να κάνω εγώ τη δική μου εκτίμηση για την παρούσα κατάσταση».

-Για τον τρόπο παιχνιδιού που σκέφτεται: «Γνωρίζω καλά ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι απαιτητικοί. Η φιλοσοφία της ομάδας χάθηκε αυτή τη σεζόν. Είμαι προετοιμασμένος για να το αλλάξουμε. Ξέρουμε ότι και η επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη, οι αντίπαλοί μας είναι εξαιρετικά δυνατοί. Συνάντησα εξαιρετικές επαγγελματικές συνθήκες, γνωρίζω τι περιμένουν από εμάς και τι πρέπει να κάνουμε».

-Για όσα θα ήθελε να αλλάξει τακτικά στην ομάδα: «Να παίζουμε επιθετικά, να έχουμε προσωπικότητα, να έχουμε τον έλεγχο για να μπορούμε να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα. Είναι κάτι που έρχεται με πολλή δουλειά. Στόχος μας είναι ελκυστικό ποδόσφαιρο, μια εικόνα που θα αρέσει στον κόσμο».

-Για τις εισηγήσεις του σχετικά με το ρόστερ και για τις ακαδημίες: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν ανάμεσα στην διοίκηση και στον προπονητή. Δεν θα ανακοινώσω κάτι μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις. Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι θα αρχίσουν τη σεζόν για να τους δω καλύτερα: ο Τσιμίκας, ο Σιώπης, ο Μάνος, ο Μανθάτης, o Σαλιάκας. Θέλουμε να τους δούμε από κοντά, να δουλέψουν μαζί μας».

-Για το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει δεν διεκδικούσαν πρωτάθλημα: «Δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις ομάδες. Είμαι προετοιμασμένος. Ήρθα και γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω. Ήρθα για να νικήσω. Γνωρίζω ότι η ομάδα προέρχεται από μια περίεργη σεζόν. Γνωρίζω ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα είμαστε πρωταθλητές. Aυτό που θέλω είναι οι παίκτες να τα δώσουν όλα για να ικανοποιήσουν τον κόσμο μας. Θα συνεχίσω το ψάξιμο στην ακαδημία για παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν να παρουσιάσουμε καλά αποτελέσματα και ωραίο θέαμα».

-Για το σύστημα που θα χρησιμοποιεί: «Δεν έχει τόση σημασία, αυτό θα εξαρτηθεί από τις προπονήσεις. Είναι πιο σημαντικό να διαλέξουμε παίκτες οι οποίοι εκτός από ποιότητα θα έχουν και φιλοδοξία. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει καλά ανεξάρτητα από το σύστημα».

-Για την αύξηση των Ελλήνων παικτών στο ρόστερ και για τα μετεγγραφικά σενάρια: «Πρώτο κριτήριο είναι η ποιότητα. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα με Έλληνες παίκτες και ειδικά με παίκτες από την ακαδημία θα ήταν το ιδανικό. Η αγορά είναι ανοιχτή, παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές από πολλές χώρες, δεν έχει σημασία από που θα έρθουν».