Skip to main content

Μάρτυρας στη δίκη Παγίας: Υπάρχει έλλειμμα αλλά όχι ζημιά

Υστέρα από διακοπή λόγω εορτών, συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Υστέρα από διακοπή λόγω εορτών, συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, με 17 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ απ' το δημοτικό ταμείο, αντιμετωπίζει μια δεύτερη μεγάλη δίκη.

Σήμερα κατέθεσε ο προϊστάμενος του τμήματος επιχειρηματιών του δήμου Θεσσαλονίκης, πρώην διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας, Γιώργος Γκαιτατζής. Ο τελευταίος ήταν κατηγορούμενος και απαλλάχθηκε απ' την κατηγορία της υπεξαίρεσης, σε δεύτερο βαθμό, ενώ χαρακτηρίστηκε ως "ουσιώδης μάρτυρας" στην υπόθεση της παγίας προκαταβολής που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων .

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι "υπάρχει έλλειμμα αλλά όχι ζημιά" στα οικονομικά του δήμου ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι τα έξοδα έγιναν αλλά δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση γιατί δεν εκδόθηκαν τα αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα. Σημείωσε ότι την ευθύνη για την κίνηση του λογαριασμού είχε η υπάλληλος -διαχειρίστρια της παγία προκαταβολή η οποία κάθεται στο εδώλιο του δικαστηρίου και "μπορεί να έχασε τα τιμολόγια".

Στη συγκεκριμένη δίκη, μεταξύ των 17 κατηγορουμένων, εκτός του τέως δημάρχου, βρίσκονται ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας (καταδικάστηκε με  κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών για την υπεξαίρεση), οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος (αθωώθηκαν για την υπεξαίρεση), στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω παραπέμφθηκαν να δικαστούν για  απιστία στην υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση, αναφορικά με το  έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου, για το χρονικό διάστημα 1999-2007.

Στην υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής, του ειδικού ταμείου για την κάλυψη μικροεξόδων, του δήμου Θεσσαλονίκης δεν είναι κατηγορούμενος ο πρώην ταμίας  Παναγιώτης Σαξώνης αλλά τη θέση του παίρνει μία πρώην διαχειρίστρια.

 

Φωτογραφία αρχείου