Skip to main content

Μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη έγινε δεκτός στο Harvard

Από το 2014 ο Ραφαήλ Τσιάμης συμμετείχε και σε άλλους διεθνείς και πανελλαδικούς διαγωνισμούς και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις.

Φοιτητής στο Harvard των ΗΠΑ θα είναι από το Σεπτέμβριο του 2018 ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη Ραφαήλ Τσιάμης, ο οποίος έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ (Early Action), για να σπουδάσει Μαθηματικά.

Το καλοκαίρι του 2017 τα μέλη της Εθνικής Ομάδας που συμμετείχαν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις και να οδηγήσουν την Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη και 12η στον κόσμο, στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ανάμεσα στους 6 μαθητές που αποτελούσαν την Ελληνική Αποστολή ήταν και ο Ραφαήλ Τσιάμης, ο οποίος είχε αποσπάσει τότε Αργυρό Μετάλλιο. Από το 2014 ο μαθητής συμμετείχε και σε άλλους διεθνείς και πανελλαδικούς διαγωνισμούς και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις.

Ο Ραφαήλ Τσιάμης, ταυτόχρονα, από την Α΄ Τάξη του Λυκείου παρακολούθησε το πρόγραμμα Studies Abroad, το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς International Baccalaureate (IB), και η επιτυχία του ήρθε πριν ακόμα τελειώσει την Γ΄ Λυκείου. Έγινε δεκτός σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου: Στο Harvard των ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του Ραφαήλ Τσιάμη:

Στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ)
2017: Αργυρό μετάλλιο
2016: Χάλκινο μετάλλιο

Στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ)
2017: Αργυρό μετάλλιο
2016: Αργυρό μετάλλιο

Στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JBMO)
2015: Χρυσό μετάλλιο
2014: Αργυρό μετάλλιο

Στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
2017: Αργυρό μετάλλιο
2016: Χρυσό μετάλλιο
2015: Χρυσό μετάλλιο

Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής (IOAA)
2017: Εύφημη μνεία

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας - Διαστημικής «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»
2017: Πρώτη θέση
2016: Τρίτη θέση
2015: Τρίτη θέση