Skip to main content

Μαύρη σημαία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Μια μαύρη σημαία θα κυματίζει από αύριο έξω από το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας της διοίκησης του Δήμου για τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή 6,3 εκατ. ευρώ, ώστε να παρα
Μια μαύρη σημαία θα κυματίζει από αύριο έξω από το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο παλιό δημαρχείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας της διοίκησης του Δήμου για τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε οι κοινοπραξίες που κατασκεύασαν το νέο δημαρχιακό μέγαρο να το παραδώσουν προς χρήση.

Αυτό γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα δώσει εντολή στις υπηρεσίες του δήμου να αναζητήσουν δυνατότητες αποπληρωμής των κοινοπραξιών με χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το δήμο, μέσω περικοπής άλλων δαπανών. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το νέο δημαρχιακό μέγαρο έχει ολοκληρωθεί εδώ και 7,5 μήνες, ωστόσο η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αποπληρωμή της τελευταίας δόσης (από τα 55 εκατομμύρια ευρώ που στοίχισε το έργο).

Στο μεταξύ, με παρέμβασή του σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς επεσήμανε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, των εγκαταστάσεων παραγωγής ρεύματος από βιοαέριο στους Ταγαράδες και τη Μαυροράχη, των περιβαλλοντικών πάρκων του νομού και την ανακύκλωση. Όπως εξήγησε, ο λόγος είναι η λήξη των έργων των ειδικών συμβάσεων μέσω των οποίων υλοποιούνται οι παραπάνω δράσεις και η μη ανανέωσή τους. Ο κ. Ζουρνάς σημείωσε ότι απορρίφθηκε το σύνολο των αιτημάτων του συνδέσμου για συνέχιση των συμβάσεων, ενώ σε άλλους συνδέσμους υπήρξαν μόνο περικοπές. Ζήτησε τέλος να προωθηθεί κάποια λύση για το θέμα.