Skip to main content

Μαύρισαν ξανά τους «Εκκλησιάζοντες» στο θέατρο Αυλαία

Συγκέντρωση ενάντια στην παράσταση έχουν προγραμματίσει παλαιοημερολογίτες και εθνικιστικοί σύλλογοι σήμερα στις 19:30 έξω από το θέατρο «Αυλαία».

Άγνωστοι μαύρισαν σήμερα και πάλι την αφίσα της παράστασης «Εκκλησιάζοντες», λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία παραθρησκευτικών και εθνικιστικών οργανώσεων.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 19:30 με σκοπό τη μη πραγματοποίηση της παράστασης, η οποία κατά τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας είναι βλάσφημη και προσβάλλει τον χριστιανισμό.

Το Ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης (Ε.Θ.ΘΕ), οι ηθοποιοί της παράστασης, η σκηνοθέτης, όλοι οι συντελεστές της καθώς και το θέατρο Αυλαία που την φιλοξενεί συμφωνούν ομόφωνα στην πραγματοποίηση της σημερινής παράστασης.

«Δεν προσβάλλουμε κανένα θρησκευτικό συναίσθημα, δεν θίγουμε την ορθοδοξία και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια μας επί σκηνής», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι το έργο διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 2017, σε ένα Μοναστήρι-πλυντήριο σκανδάλων, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους. Εκεί Εκκλησία, Πολιτική και Δημοσιογραφία, μπλέκονται και κινούν νήματα.