Skip to main content

Μαξίμου: Παραδέχεται τη διαίρεση στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει ανασχηματισμό

Οι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την επιλογή του πρωθυπουργού για αποτροπή της χρεοκοπίας, λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Προτεραιότητα η συμφωνία

Παραδέχεται τη διαίρεση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος, με δήλωσή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τονίζει ότι 32 βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας

«Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα. Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας. Βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα», τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης. 

Δεδομένου ότι η αντιπολίτευση δεν θέτει ζήτημα δεδηλωμένης, οι τελευταίες πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι το κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με στόχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία και το πιθανότερο να προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός, μετά τις 39 διαρροές (32 όχι, 6 παρών και 1 απούσα), είναι πλέον θέμα ωρών και αναμένεται μάλιστα να είναι ευρύς. Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι απομακρύνσεις των κκ. Λαφαζάνη, Στρατούλη και Ήσυχου, οι οποίοι καταψήφισαν τη συμφωνία, ενώ η κυρία Νάντια Βαλαβάνη έχει ήδη παραιτηθεί. Εκτός κυβερνητικού σχήματος θα μείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, για να λάβει τη θέση του παραιτηθέντος Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή, ενώ τη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας έχει ζητήσει ο Πάνος Σκουρλέτης.