Skip to main content

Τι λένε κάτοικοι του Κορδελιού που έφυγαν από τα σπίτια τους (vid)

Οι μετακινούμενοι προτίμησαν να πάνε στο κέντρο παρά στα σημεία που υπέδειξε ο δήμος. Τι δηλώνουν κάτοικοι που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Προσωρινό καταφύγιο στα σημεία συγκέντρωσης που υποδείχθηκαν από τις αρχές βρίσκουν οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις κατοικίες τους στο πλαίσιο του σχεδιου απομάκρυνσης της βόμβας.

Οι πολίτες που βρίσκονται σε ένα από αυτά τα σημεία, στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, δηλώνουν ήρεμοι,  καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η επιχείρηση θα στεφθεί με επιτυχία. 

Η μόνη μικρή ανησυχία που εκδηλώνουν οι κάτοικοι αφορά ενδεχόμενες διαρρήξεις, ωστόσο και οι ίδιοι αναφέρουν ότι νιώθουν ασφαλείς καθώς είδαν ότι υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση στην περιοχή εκκένωσης

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κορδελιού – Ευόσμου, Βασίλη Ανδρεάδη, ο περισσότερος κόσμος έφυγε από χτες από την περιοχή, ενώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι μετακινούμενοι προτίμησαν να πάνε στο κέντρο και να περάσουν εκεί τις ώρες μέχρι το τέλος της επιχείρησης, παρά στα σημεία συγκέντρωσης του δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΕΠΑΛ Ευόσμου συγκεντρώθηκε ο περισσότερος κόσμος, που όμως δεν ξεπερνούσε τα 200 άτομα.

Το ΕΠΑΛ επισκέφθηκε για να συνομιλήσει με τους κατοίκους ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας. «Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έχει φύγει παρότι δεν γέμισαν τα 60 λεωφορεία του δήμου. Ωστόσο δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον ακριβή αριθμό των κατοίκων που αποχώρησαν, γιατί πολύς κόσμος έφυγε με δικά του μέσα» δήλωσε στη Voria.gr. Ο κ. Σούλας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το πως εξελίχθηκε η διαδικασία, ωστόσο τόνισε ότι καλύτερο είναι να γίνει στο τέλος ο απολογισμός της. 

«Παρακαλούμε έστω και τελευταία στιγμή όσους δημότες δεν έχουν φύγει να το κάνουν τώρα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο της επιχείρησης στο δημαρχείο Ευόσμου, υπολογίζεται ότι το 60% με 70% των κατοίκων της ζώνης εκκένωσης έχουν αποχωρήσει. 

Ο Δήμος έχει μοιράσει στον κόσμο δωρεάν μπουκαλάκια με νερό ενώ από το κυλικείο οι κάτοικοι προμηθεύονται τοστ και καφέδες.