Skip to main content

Μαζική η συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Περίπου 12.000 άτομα διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις μεγαλύτερες, παρά το ψιλόβροχο, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες, που πραγματοποιήθηκαν, την ημέρα της ομιλίας του πρωθυ
Περίπου 12.000 άτομα διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις μεγαλύτερες, παρά το ψιλόβροχο, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες, που πραγματοποιήθηκαν, την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μια σύλληψη και 45 προσαγωγές, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων. Από τους προσαχθέντες οι 27 είναι Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί, διαφόρων εθνικοτήτων.

Οι τρεις πορείες, μεγάλες σε όγκο και παλμό, ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και κατέληξαν στην πλατεία ΧΑΝΘ, ενώ ολιγόλεπτη ένταση επικράτησε όταν ομάδα από τα πρωτοβάθμια σωματεία επιτροπής αγώνα επιχείρησαν να εισέλθουν μέσα στη ΔΕΘ, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο, τους απώθησαν κι έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οι διαδηλωτές.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν 4.000 άτομα από την πορεία του ΠΑΜΕ, 2.500 από την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, 2.500 άτομα από τον ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 3.500 άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ενώ 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από την Κλεάνθους έως την Γ΄ Σεπτεμβρίου όπου τους σταμάτησε η αστυνομία.