Skip to main content

Με 15μελές Γυμνασίου μοιάζει η πολιτική ζωή της χώρας

Η ιστορία με τα μπλοκάκια, το φάουλ Κοτζιά με το Κόσσοβο, ο λόγος της αποστροφής ΣΥΡΙΖΑ προς τις ιδιωτικοποιήσεις και μια εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας

Η ιστορία με τα μπλοκάκια και το μπάχαλο που έγινε, δείχνει ότι η πολιτική μας ζωή μάλλον με κακή οπερέτα μοιάζει, και μάλιστα κακής ποιότητας, με ερασιτέχνες συντελεστές. Κάτι σαν 15μελές Γυμνασίου, δηλαδή.

Δείτε πόσο δίκαιο είχαμε στη Voria.gr, όταν σχολιάζαμε αρνητικά τις επαφές του Ν. Κοτζιά με τον "πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ίσα Μουστάφα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Χασίμ Θάτσι", όπως έλεγε η ανακοίνωση, με την επισήμανση πως αφού δεν αναγνωρίζουμε το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος, πώς αναγνωρίζουμε ότι έχει πρωθυπουργό; Θα κάνουμε το ίδιο και με τον Ακιντζί στα Κατεχόμενα;

Γράφει η εφημερίδα της Πρίστινα, "Express", κι ας το δουν στο ΥΠΕΞ οι αυθεντικοί διπλωμάτες και όχι οι "κολλητοί" που κάνουν κουμάντο. Δημοσιεύει ότι για το ΝΑΤΟ ισχύει μόνο η απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου ακόμη το Κοσσυφοπέδιο δεν αναγνωρίζεται ως κράτος. Γι’ αυτό και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου και ο πρωθυπουργός αναφέρονται μόνο ως "κύριοι" και όχι με την ιδιότητά τους, όπως και του υπουργού Εξωτερικών και του αναπληρωτή πρωθυπουργού, μόνο τα ονόματα.

[Είναι σοβαρή υπόθεση η εξωτερική πολιτική για να την αναλαμβάνουν όσοι έχουν προϋπηρεσία μόνον σε καταλήψεις και διαδηλώσεις].

Συναγερμός σήμανε στο προξενείο των Σκοπίων στην Αθήνα, όταν διαρρήκτες εισέβαλαν στο διαμέρισμα του διπλωματικού Συνδέσμου. Το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις ημέρες, αλλά τώρα έγινε γνωστό. Οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού, πήραν χρήματα, αντικείμενα αξίας, καθώς και ένα λάπτοπ με έγγραφα του προξενείου. Αμέσως ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών που με τη σειρά του ειδοποίησε το υπουργείο των Σκοπίων. Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια.

Άντε τώρα να πείσεις τους Σκοπιανούς, ότι δεν μπούκαραν πράκτορες της ΕΥΠ για να κλέψουν τα έγγραφα.

Η υπόθεση με τα κυβερνητικά στελέχη της ΑΔΜΗΕ δείχνει και σ’ αυτόν που δεν θέλει να δει, για ποιο λόγο δεν θέλει ο ΣΡΥΙΖΑ ιδιωτικοποιήσεις και γιατί πολεμά την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Μόνο σε κρατική επιχείρηση η νομενκλατούρα του κόμματος μπορεί με μια πράξη του στελέχους να ορίζει για τον εαυτό του 20.000 ευρώ μηνιαίως και 200.000 αναδρομικά. Γίνονται αυτά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις;

«Κλέφτης, πιάστε τον», φώναξε κάποιος στο κέντρο της Πάτρας, τον κυνήγησαν και συνέλαβαν τον κλέφτη με το σακί των κλοπιμαίων. «Σας παρακαλώ, μη με ξεφτιλίζετε» τους είπε. Άνοιξαν το σακί, και είχε μέσα… ξύλα για την σόμπα! Αυτά έκλεψε. «Κρυώνουν τα παιδιά μου», ψέλλισε.

Κι αυτοί που τον έπιασαν, πάγωσαν περισσότερο και μετάνιωσαν για το τρεχαλητό. Ποιος θα μας τόλεγε, ότι πρόκειται για εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. [Και τα κομματικά στελέχη χρυσοπληρώνονται, και μερικοί ακόμη χωρίς να εργάζονται].

Δεν είναι μυστικό, αλλά όταν το λέγει ο σύμβουλος του Ερντογάν, Μπουρχάν Κουζού, διαλύεται κάθε αμφιβολία: «Η κρίση με την Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα στο Αιγαίο. Δεν είναι ένα πρόβλημα με δυο βράχια πάνω στα οποία βόσκουν δυο γίδια… Εάν στο Αιγαίο κυριαρχήσουν οι Έλληνες, το 65% του Αιγαίου θα είναι ελληνικό. Για να υπάρχει πέρασμα μεταξύ των λιμανιών μας θα χρειάζεται άδεια από τους Έλληνες».