Skip to main content

Με 200 υπογραφές ο... «Τζότζος» για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Πώς δυο τραπεζώματα οδηγούν (;) στην πιο ανατρεπτική υποψηφιότητα για τον κεντρικό δήμο. Ποιος είναι ο «Τζότζος» που παίρνει προίκα 200 υπογραφές

Αν τυχόν σας έλειψαν οι υποψηφιότητες για το δήμο Θεσσαλονίκης εμείς έχουμε μια νέα να σας παρουσιάσουμε. Και όχι όποια κι όποια... Μια υποψηφιότητα που έρχεται από τα κάτω προς τα πάνω. Από περίπου 200 υποστηρικτές, με... υπογραφή, οι οποίοι στηρίζουν για δήμαρχο Θεσσαλονίκης ένα οικείο πρόσωπο στο κέντρο της πόλης, τον «Τζότζο».

Ο κατά κόσμο Γιώργος Παπαντωνίου, γνωστός σε σχεδόν όλη την πόλη με το προαναφερθέν «ψευδώνυμο» από την ονομασία της επιχείρησής του (Jojo's), που είναι από τα παλαιότερα και πιο φινετσάτα καταστήματα πώλησης ανδρικών ρούχων στην Π.Π. Γερμανού, είναι ο άνθρωπος τον οποίο προωθούν για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τα μέλη μιας πολύ μεγάλης παρέας επώνυμων Θεσσαλονικιών, οι οποίοι έπειτα από δυο «τραπεζώματα» κατέληξαν ότι μπορούν να συγκεντρώσουν 200 υπογραφές στήριξης και να πείσουν τον «Τζότζο» να είναι υποψήφιος.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Λευτέρη Γεωργιάδη, ιδιοκτήτη του «Ούζου Μέλαθρον», ανήμερα των γενεθλίων του. «Είχα τη χαρά με την ευκαιρία των 53ων γενεθλίων μου να κάνω ένα φιλικό τραπέζι στο ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ σε καλούς φίλους παλιούς Θεσσαλονικείς, εμπόρους, παλιούς αθλητές και τον παλιό υπουργό, Τάσο Σπηλιώπουλο και να συζητήσουμε τα περί των δημοτικών εκλογών, ήταν νομίζω πολύ ενδιαφέροντα τα... συμπεράσματα και ποτέ δεν ξέρεις... τέτοια τραπέζια ΠΑΝΤΑ κάτι γεννάνε...», έγραφε στο Facebook ο κ. Γεωργιάδης πάνω από τη φωτογραφία της παρέας.

Ήταν η πρώτη προειδοποίηση γι' αυτό που θα ακολουθούσε. Στο τραπέζι έπεσε το όνομα του κ. Παπαντωνίου, στο οποίο φέρονται να συμφώνησαν οι παριστάμενοι, που εκτός του Τάσου Σπηλιώπουλου, ήταν ο Ηφαιστίων Σερδάρης, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Αντωνίου, ο Βασίλης Ράλλης, ο Αλέξανδρος Παναγιωτίδης και ο Διαμαντής Σκόνδρας.

Ο καιρός κύλησε και ο «Πατριάρχης» (Λευτέρης Γεωργιάδης) έκανε το δεύτερο τραπέζωμα, στον ίδιο χώρο και με σχεδόν την ίδια παρέα. Αυτή τη φορά η ανάρτησή του ήταν πιο σαφής (και σε συνδυασμό με τον σχολιασμό της άναψε φωτιές): «Δεύτερη σύναξη στο Ούζου Μέλαθρον των εμπόρων, επιστημόνων, αθλητών, παραγόντων της Κούσκουρα... κοντά στην ανακοίνωση 200 υπογραφών για στήριξη συγκεκριμένου υποψήφιου δημάρχου...».

Όλοι άρχισαν να ψάχνουν ποιος είναι ο τυχερός που θα πάρει την «προίκα» των 200 υπογραφών. Και το όνομα που διέρρευσε ήταν: «Τζότζος».

Ποιος είναι όμως ο «Τζότζος» για όσους δεν τον γνωρίζουν; Το πρόσωπό του είναι γνωστό σε όλους όσοι συχνάζουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι από τους πιο γνωστούς οπαδούς του Ηρακλή. Η φωτογραφία του Νίκου Καρδαρά, την οποία δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr είναι η πλέον χαρακτηριστική. Όπως και το κείμενο του συναδέλφου, Στέφανου Τσιτσόπουλου, ο οποίος το 2010 στηνAthens Voice αποκάλυπτε τι σημαίνει «Τζότζος» για τη Θεσσαλονίκη υπό τον τίτλο: «Jojo's: Ζουουου!»:

«Ζουουου! Κραυγή μυθική, σήμα κατατεθέν της Παλαιών Πατρών Γερμανού, που εκστομίζεται καθημερινά από τον εμπνευστή της. Ζουουου σημαίνει: «Πού είσαι;», «Τι κάνεις;», «Έλα εδώ!», «Όλα καλά!», «Αχ, πάλι έχασε ο Ηρακλής!», «Ήμουν Ρώμη κι έφερε αστεράτα καινούργια ρούχα για τη βιτρίνα», «Τι θα γίνει με την κατάντια αυτής της πόλης και τη στεναχώρια της», «Τι όμορφο μωρό είναι αυτό», «Άσε με τώρα, πάω Καυταντζόγλειο για τρέξιμο». Ο Jojo's, ο πιο κομψός και χιουμορίστας Θεσσαλονικιός του σύμπαντος, είναι ένα μνημείο καλαισθησίας και χαβαλέ, αθλητικής παιδείας και ιστορίας της μόδας. Και το εργοστάσιο έπαψε να βγάζει πια τέτοια μοντέλα».

Εν αναμονή της αποδοχής της γενναίας στήριξης λοιπόν...