Skip to main content

Με Αρχαία και Μαθηματικά συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

Το πρώτο μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν η Νέα Ελληνική Γλώσσα με τον ΟΕΦΕ να τονίζει πως τα θέματα χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά.

Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους να εξετάζονται στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας με τον ΟΕΦΕ να τονίζει πως «τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμία πρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο τηςπαραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν ένα άρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικώνκαι μαθητών/μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου».

Το περασμένο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά που χαρακτηρίστηκαν κλιμακούμενης δυσκολίας. Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία, Φυσική, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά, τη Χημεία ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).