Skip to main content

Με άρωμα γυναίκας τρεις στις δέκα επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

Περίπου στο 68% διαμορφώνεται ο ρυθμός οικονομικής δραστηριότητας του γυναικείου πληθυσμού στη Βουλγαρία.
Περίπου στο 68% διαμορφώνεται ο ρυθμός οικονομικής δραστηριότητας του γυναικείου πληθυσμού στη Βουλγαρία, έναντι 72% για τους άνδρες και οι γυναίκες που… επιχειρούν αντιστοιχούν στο 25% με 30% του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου της Βουλγαρίας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ε. Ανγκέλοφ, στη διάρκεια του συνεδρίου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Τσβέταν Σιμεόνοφ, δήλωσε πως περισσότερες από 60.000 γυναίκες είναι ιδιοκτήτριες ή διευθύντριες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία. Οι γυναίκες που αναλαμβάνουν επιχειρηματικό ρίσκο, πρόσθεσε, είναι νέες και κατέχουν τίτλους ανώτατης εκπαίδευσης.

 Όπως είπε, από έρευνα του Επιμελητηρίου, σε δείγμα 800 ατόμων, προέκυψε πως το 80% των γυναικών ξεκινούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με δικά τους κεφάλαια ή με πόρους από συγγενικά πρόσωπα. Το συνέδριο διοργάνωσαν η πρεσβεία της Νορβηγίας στη Σόφια και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ