Skip to main content

Με ένα γιατρό έμειναν οι 45 νεφροπαθείς στη Φλώρινα

Κραυγή αγωνίας για να μην κλείσει η Νεφρολογική Κλινική στον ακριτικό νομό από το Σύλλογο Νεφροπαθών Φλώρινας, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα της Νεφρολογικής Κλινικής Φλώρινας, η οποία, όπως λένε, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, η κλινική «λειτουργεί με μία γιατρό για 45 ασθενείς, η οποία έχει υπερβεί τα ψυχικά και σωματικά της όρια και κινδυνεύει από υπερκόπωση και μέχρι στιγμής η έλευση άλλου γιατρού, παραμένει ως υπόσχεση για πολύ καιρό από τους αρμοδίους».

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Φλώρινας καταγγέλλει ότι παρά το γεγονός πως έχει εξαντληθεί ο κύκλος επαφών του για επίλυση του ζητήματος με το υπουργείο Υγείας, με τη διοίκηση του νοσοκομείου, με τον αρμόδιο ατνιπεριφερειάρχη και όπως λένε τα μέλη του «το θέμα μένει πάντα σε υποσχέσεις».

Συμπαραστάτης των νεφροπαθών της Φλώρινας είναι και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Βορείου Ελλάδος, «αλλά οι αρμόδιοι φορείς μάς δίνουν την εντύπωση πως ή κωφεύουν ή είναι αδιάφοροι. Η ενίσχυση της  κλινικής με νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, θεωρούμε πως είναι στάχτη στα μάτια μας, επειδή όλα δείχνουν πως ελλείψει ιατρικού προσωπικού η μονάδα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Φλώρινας τονίζει ότι «οι 45 ασθενείς, άλλοι σε μεγάλη ηλικία και όλοι με οικονομικά προβλήματα, βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με το φόβο της μετακίνησης σε γειτονικούς νομούς για αιμοκάθαρση μέσα στον χειμώνα και με όλους τους κινδύνους για την υγεία μας από τις μετακινήσεις. Εκτεθειμένοι κινδυνεύουν να μείνουν εν δυνάμει νεφροπαθείς οι οποίοι καθημερινά αυξάνονται και καταφέρνουν να μένουν ακόμα μακριά από την αιμοκάθαρση, από τη φροντίδα της Νεφρολογικής Κλινικής».