Skip to main content

Με εννιαμελή αποστολή ο ΠΑΟΚ στο Football Medicine Outcomes

Οι επιστημονικές παρουσιάσεις και οι συζητήσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου έδωσαν την ευκαιρία ανάδειξης της δουλειάς του «ασπρόμαυρου» ιατρικού τιμ

Με εννιαμελή αντιπροσωπία έδωσε το «παρών», το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, στο «Football Medicine Outcomes», ένα από τα κορυφαία συνέδρια του χώρου που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη.

Ο «Δικέφαλος» εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ Μανώλη Παπακώστα, τους συνεργάτες του ιατρούς Μάκη Παπασούλη, Τρύφωνα Τότλη, τον εργοφυσιολόγο επικεφαλής του τμήματος απόδοσης Γιώργο Ζιώγα, τους γυμναστές αποκατάστασης Γιώργο Τσονάκα, Βασίλη Kαναράκαι τους φυσικοθεραπευτές Σάκη Καπούλα, Πέτρο Νικολακούδη, Γιώργο Γκάγκαλη, Νίκο Μουρατίδη.

Το «ασπρόμαυρο» ιατρικό τιμ συμμετείχε ενεργά με ελεύθερες ανακοινώσεις και συντονισμό στρογγυλής τράπεζας, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη συμμετείχαν στις εργασίες και ενημερώθηκαν για νέες τεχνολογίες και τεχνικές αποκατάστασης, αποθεραπείας και monitoring. Παράλληλα, σε απόλυτη αρμονία με τη φιλοσοφία της ΠΑΕ, ενισχύθηκαν σημαντικά οι σχέσεις επικοινωνίας με σημαντικούς φορείς του διεθνούς ποδοσφαίρου (FIFA & UEFA medical committees, Isokinetic medical Group, Aspetar, Ομάδες Champions & Europa League και MLS).

Οι επιστημονικές παρουσιάσεις της ομάδας και οι συζητήσεις στο περιθώριο του συνεδρίου έδωσαν την ευκαιρία για την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την αναγνώριση των ομοιοτήτων και διαφορών με αντίστοιχα clubs του εξωτερικού αναδεικνύοντας διεθνή εξωστρέφεια.

Το συνέδριο αυτό, με 2500 – 3000 συμμετέχοντες, αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το χώρο της ιατρικής του ποδοσφαίρου και παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τους σημαντικότερους επιστήμονες του χώρου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας στην εκπαίδευση των στελεχών της και στηρίζοντας την βελτίωση των επιστημονικών σχέσεων του ιατρικού επιτελείου με άλλες ομάδες και διεθνείς φορείς.