Skip to main content

Με επίταξη των φορτηγών απειλεί η κυβέρνηση

Ακόμη και την πολιτική επιστράτευση των απεργών και επίταξη των οχημάτων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που βαλτώσουν οι σημερινές συνομιλίες.
Ακόμη και την πολιτική επιστράτευση των απεργών και επίταξη των οχημάτων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που βαλτώσουν οι συνομιλίες στη σημερινή συνάντηση του υπουργείου Μεταφορών με εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ, η οποία μέχρι αυτή την ώρα (12:25) δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να προτείνει στους ιδιοκτήτες φορτηγών τη χορήγηση μίας επιπλέον άδειας, ώστε να ισοσκελιστεί η όποια απώλεια από τον «μηδενισμό» σε μια τριετία της αξίας της άδειας. Εάν η παραπάνω πρόταση δεν γίνει δεκτή από τους απεργούς, οι κινήσεις του πρωθυπουργού θα είναι άμεσες και σκληρές.

Εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης, Ευ. Μαδεμλή, προκάλεσε η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς ζήτησε να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος όσων απεργών έχουν στρατοπεδεύσει στα διυλιστήρια της πόλης και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ιδιωτικά φορτηγά και βυτιοφόρα.