Skip to main content

Με εργαζομένους στο ναυπηγείο Νεωρίου συναντήθηκε ο Κουρουμπλής

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συζήτησαν με τον υπουργό Ναυτιλίας για τα ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών που βαραίνουν το ναυπηγείο

Για την πρόταση εξαγοράς που έχει υποβληθεί από ξένον επενδυτή για τα ναυπηγεία της Σύρου, ενημέρωσαν σήμερα, στο υπουργείο Ναυτιλίας, τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι οι βασικοί όροι που θέτει ο ξένος επενδυτής για την εξαγορά, είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων, των οφειλών του ναυπηγείου στους προμηθευτές και η διαγραφή των υπολοίπων οφειλών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συζήτησαν ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών του ναυπηγείου, ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να κουρευτούν οι πραγματικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την κρισιμότητα της κατάστασης στο ναυπηγείο του Νεωρίου, σημειώνοντας ότι η εταιρία τους κρατάει σε καθεστώς ομηρείας, καθώς τους οφείλει, όπως ανέφεραν, από 18 έως 25 μισθούς. Σημείωσαν ότι έτσι προκαλείται ένα κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την Σύρο, αφού το ναυπηγείο «καταλαμβάνει το 80% της οικονομίας του νησιού».

Ο υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει την πρόταση εξαγοράς και ότι θα τη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς.